Statele Unite, cel mai bun loc pentru antreprenoriat social în 2016 – sondaj

Numărul antreprenorilor sociali, care fac afaceri abordând probleme sociale, este în creştere pe toate continentele, însă la acest moment există puţine date cu privire la ţările care încurajează cel mai mult acest sector aflat în plină dezvoltare. În acest sens, Thomson Reuters Foundation a realizat, împreună cu Deutsche Bank, UnLtd şi Global Social Entrepreneurship Network primul sondaj din lume pe tema statelor şi regiunilor ce încurajează antreprenoriatul social, după cum se arată pe platforma trust.org.
Economica.net - vin, 16 sept. 2016, 09:12
Statele Unite, cel mai bun loc pentru antreprenoriat social în 2016 - sondaj

Pe primele zece poziţii în acest top realizat de experţi printre care s-au numărat antreprenori sociali, investitori, factori de decizie politică şi personal din cadrul reţelelor de suport din cadrul a 45 de mari economii aflate în topul ”World Bank’s 2014” se află, în ordine: Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Singapore, Israel, Chile, Coreea de Sud, Hong Kong, Malaezia şi Franţa.

În ceea ce priveşte uşurinţa cu care antreprenorii pot atrage angajaţi cu abilităţile necesare postului, Statele Unite se află pe primul loc, urmate de Franţa, Germania, Canada şi Suedia.

Coreea de Sud ocupă primul loc în topul politicilor guvernamentale care sprijină antreprenoriatul social. Aceasta este urmată de Singapore, Franţa, Chile şi Canada.

În ceea ce priveşte înţelegerea arătată de public legat de antreprenoriatul social, Israel se află în top, urmată de Chile, Venezuela, Marea Britanie şi Argentina.

Canada ocupă primul loc în topul ţărilor în care antreprenorii sociali câştigă cel mai bine din munca lor. Aceasta este urmată de Marea Britanie, de Indonezia, Australia, Chile şi Elveţia.

Tot Canada conduce şi în topul ţărilor care asistă la o creştere a interesului pentru antreprenoriat social, urmată de Statele Unite, Singapore, India şi Australia.

În ceea ce priveşte uşurinţa cu care antreprenorii sociali au acces la investiţii, Canada se află pe primul loc, urmată de Singapore, Statele Unite, Belgia, Filipine, India şi Marea Britanie.

”Rezultatele noastre evidenţiază zonele solide, dar şi pe cele slabe ale celor mai mari economii din lume, oferind antreprenorilor sociali, factorilor de decizie politică şi investitorilor datele necesare pentru a discuta în continuare, a explora şi a căuta căi inovative de a face afaceri în scopuri bune. De asemenea, evidenţiem ţările în care femeile antreprenoare sociale au cele mai bune performanţe”, se arată în comunicatul afişat pe trust.org.

În topul locurilor în care este cel mai bine pentru o femeie să activeze ca antreprenoare socială conduce Filipine, urmată de Rusia, Norvegia, Canada, Malaezia, China, Tailanda, Argentina, Hong Kong, Indonezia şi Austria.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Rafale E-Tech 4×4: PHEV, 300 CP, 105 km autonomie electrică
Renault Rafale E-Tech 4×4: PHEV, 300 CP, 105 km autonomie electrică
După Rafale E-Tech full hybrid 200 CP, Renault a anunțat deschiderea comenzilor pentru versiunea E-Tech 4x4 de 300 CP. Primele vehicule vor fi livrate începând cu ianuarie 2025....
Un sistem inedit pentru impozitarea vinului a salvat Republica Moldova de la dezastrul economic. Fără impozite, fără accize, o singură obligativitate: Să vinzi!
Un sistem inedit pentru impozitarea vinului a salvat Republica Moldova de la dezastrul economic. Fără impozite, fără ...
După atacul Filoxerei, introducerea legii antialcool din 1980 și a embargourilor privind exportul vinurilor moldovenești ...
Joan Laporta a inaugurat academia de fotbal FC Barcelona din București
Joan Laporta a inaugurat academia de fotbal FC Barcelona din București
Preşedintele clubului spaniol FC Barcelona, Joan Laporta, a inaugurat, marţi seara, academia de fotbal a grupării catalane ...
Fostul secretar general al NATO Jens Stoltenberg a fost numit la conducerea Conferinţei de Securitate de la Munchen
Fostul secretar general al NATO Jens Stoltenberg a fost numit la conducerea Conferinţei de Securitate de la Munchen
Jens Stoltenberg, fost până recent secretar general al NATO, a fost numit în mod oficial la conducerea Conferinţei de ...