‘Noi asistăm astăzi la o implozie în piaţa de asigurări prin care toate entităţile şi jucătorii din piaţă sunt nemulţumiţi, asigurătorii sunt nemultumiţi, brokerii, federaţiile patronale şi sindicale ale transportatorilor sunt nemulţumite, dar şi reprezentanţii service-urilor sunt nemulţumiţi. Asta e cu atât mai grav cu cât se încearcă atragerea în dezbaterea publică a răspunderii, fie a Guvernului, fie a Parlamentului, fie a Consiliului Concurenţei, în condiţiile în care singurul răspunzător din situaţia din asigurări este Autoritatea de Supraveghere Financiară. Nu pot fi trase la răspundere alte autorităţi ale statului, când problema asigurărilor este o problemă care a fost generată de deciziile ASF şi ca atare tot de către ASF trebuie să fie şi rezolvată’, a spus vicepreşedintele ASF, responsabil cu piaţa de capital.
De asemenea, acesta a afirmat că recenta preocupare a partidelor de restructurare a ASF îşi are originea în neputinţa instituţiei de a soluţiona problema asigurărilor, iar la Comisia Europeană există un organism pentru piaţa de capital şi unul pentru asigurări.
‘Recenta preocupare a partidelor parlamentare de restructurare a ASF îşi are originea tocmai în neputinţa ASF de a soluţiona problema asigurărilor şi că tot felul de comunicate cu aşa-zise modele din alte state nu sunt decât o presiune inadmisibilă asupra Parlamentului de a nu umbla la restructurarea ASF, iar acest lucru trebuie respins categoric. Singurul care poate decide în România cu privire la structura ASF este Parlamentul. După părerea mea, nimic nu poate să fie mai neproductiv decât ASF în sectorul de asigurări. Ştiu că există la Parlament (o iniţiativă n.r.), o discută partidele parlamentare, cu privire la modelul din Comisia Europeană, în care există un organism de supraveghere în domeniul pieţei de capital şi unul în domeniul asigurărilor. Aşa este organizat la Bruxelles’, a mai arătat vicepreşedintele ASF.