Companiile mici de recuperare de creanţe vor dispărea ca urmare a modificării cerinţelor minime de capital – EOS KSI

Companiile de mici dimensiuni din domeniul recuperării creanţelor care lucrează cu persoane fizice vor dispărea ca urmare a aplicării noilor reglementări cu privire la cerinţa minimă de capital, susţine directorul general al EOS KSI România, Georg Kovacs.
Economica.net - mie, 28 sept. 2016, 09:17
Companiile mici de recuperare de creanţe vor dispărea ca urmare a modificării cerinţelor minime de capital - EOS KSI

‘Companiile mici de recuperare vor dispărea ca urmare a Ordonanţei (de transpunere a Directivei 17 -n.r.) care impune un capital minim de 500.000 de lei. Este vorba de companii care recuperează creanţe de la persoane fizice, pentru că actul normativ reglementează doar relaţia cu persoane fizice’, a explicat miercuri reprezentantul companiei.

În opinia sa, reglementarea pieţei de colectare creanţe din România, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, adoptată de Guvern la 14 septembrie 2016 şi publicată în Monitorul Oficial în data de 24 septembrie 2016, are un impact pozitiv asupra sectorului.

Reprezentantul EOS a mai spus că piaţa de colectare de creanţe din România a crescut, anul trecut, cu 10% faţă de 2014 şi este estimată la 300 de milioane de lei (aproximativ 66 de milioane de euro) pentru 2015. Au fost luate în calcul cifrele de afaceri ale agenţiilor de colectare precum şi ale cabinetelor de avocatură specializate în servicii de colectare creanţe.

‘În 2015 piaţa a crescut cu aproximativ 10% în comparaţie cu 2014, datorită creşterii procesării portofoliilor de creanţe achiziţionate’, a mai spus Kovacs.

În prezent, piaţa este alcătuită din aproximativ 10 jucători mari (atât locali, cât şi internaţionali) şi aproximativ 40 de jucători de mărime medie şi mică.

‘Pe lângă jucătorii existenţi, îşi fac simţită prezenţa câteva fonduri de investiţii internaţionale mari, care sunt cumpărători activi pe piaţă’, a subliniat reprezentantul EOS.

El a mai amintit că, în ultima perioadă, au intrat pe piaţa din România companii mari din domeniu, printre care şi Deutsche Bank, şi mai sunt şi altele care se uită cu interes la această piaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul şi-ar putea majora semnificativ exporturile de ţiţei de la portul turcesc Ceyhan, a declarat luni ministrul Energiei, Almasadam Satkaliyev, o decizie care ar reduce ponderea de peste......
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Miliardarul american Elon Musk, desemnat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, să conducă un departament care va ...
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu ar trebui să existe amenzi în Uniunea Europeană pentru companiile ...
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru a apăra libertatea și democrația
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru ...
În urma desfășurării ieri a turului I al alegerilor prezidențiale, Fundația Romanian Business Leaders a transmis un ...