UPDATE Vodafone lansează serviciul de video on demand 4GTV+. „Nu vrem să omorâm televizorul”

Vodafone România a anunţat, vineri, lansarea serviciului de video on demand 4GTV+, în parteneriat cu Netflix. Sub sloganul "Viitorul televiziunii e aici", compania pariază că românii vor consuma servicii TV şi video tot mai mult prin streaming online şi în mişcare, prin conexiunea la internet mobil.
Economica.net - vin, 30 sept. 2016, 09:46
UPDATE Vodafone lansează serviciul de video on demand 4GTV+.

Servigiul 4GTV+ este disponbil începând cu data de 3 octombrie şi este inclus gratuit în abonamentele Vodafone începând cu RED 19 (19 euro pe lună).

Netflix este gratuit primele trei luni pentru abonaţii Vodafone 4GTV+, apoi utilizatorii se pot abona la planurile tarifare normale ale companiei americane. Noutatea este că clienţii Vodafone pot plăti serviciul Netflix pe factura la mobil.

Aplicaţia 4GTV+ oferă funcţii avansate de personalizare, streaming HD, posibilitatea de a seta alerte pentru a nu pierde programele preferate, dar şi de a le urmări ulterior.

„Penetrarea smartphone-urilor ajunge în 2016 la 63% în România, de la sub 25% acum trei ani. Românii îşi iubesc smartphone-urile, iar numărul se apropie foarte repede de standardele din Europa de Vest. Penetrarea smartphone-urilor va ajunge în curând şi în România foarte aproape de 100%. 53% din traficul de date pe reţeaua Supernet 4G+ este
conţinut video, iar rata de creştere este incredibil de mare, chiar şi de la o săptămână la alta. Românii se uită foarte mult la video pe mobil: 21 de milioane de ore de video săptămânal în reţeaua Vodafone, cifră care va depăşi în curând web
browsing-ul. 86% dintre utilizatorii mobile din România văd cel puţin un video pe săptămână pe smartphone”, a explicat CEO-ul Vodafone România, Ravinder Takkar, decizia de a lansa serviciul de video on demand. Takkar a vorbit la Webstock, conferinţă de social media şi tehnologie organizată de Evensys şi Vodafone la hotelul Marriott din Bucureşti.

Takkar a dat exemplu creşterea puternică a serviciilor de streaming în Statele Unite şi Europa de Vest şi pariază că trendul va prinde şi în România.

Serviciile video streaming vor putea fi folosite de pe orice dispozitiv, smartphone, tabletă sau smart TV, conţinutul va fi foarte diversificat, de la canale TV live la filme şi seriale, iar aplicaţia permite personalizare astfel încât fiecare utilizator să găsească imediat conţinutul de care este interesat.

„Aceste trei aspecte sunt foarte importante pentru consumatorul de online video. Preferinţa evidentă a românilor pentru urmărirea de conţinut video pe smartphone ne face să credem că aceste servicii vor creşte puternic în România. În Statele Unite, utilizatorul sub 35 de ani consumă în medie 28,5 ore de video online pe săptămână, faţă de mai puţin de 8 ore prin servicii tradiţionale de televiziune. 59% se uită la conţinut video în mişcare, în afara locuinţei. Chiar şi acasă, consumul de video pe smartphone se ridică la 40%, în principal pentru că este mai comod şi pentru că răspunde dimensiunii sociale – poate vrei să comentezi cu prietenii programul pe care îl urmăreşti”, a arătat Takkar.

„Nu vrem să omorâm televizorul”

„Nu cred că ideea este să omorâm televizorul. Nu avem o problemă cu televizorul. Discuţia a început de la preferinţele utilizatorilor în ceea ce priveşte consumul de video, comportamentul online al utilizatorilor: am văzut că se consumă din ce în ce mai mult video online, pe dispozitivele mobile, în mişcare nu doar acasă. Oamenii conţinut diversificat, o interfaţă bună, personalizată, şi o reţea performantă care să permită streaming-ul de înaltă calitate oricând, orinde”, a mai spus Takkar.

Vodafone este al doilea jucător pe piaţa de comunicaţii mobile din România după numărul de clienţi.

„Lucrăm de ceva vreme la acest proiect şi este un moment foarte important. Toate trendurile de consum al conţinutului video ne-au determinat să aducem acest serviciu pe piaţă. Cei trei piloni principali, cele trei motive pentru care am decis să aducem acest serviciu pe piaţă, este că oferă cel mai bun conţinut, cea mai bună experienţă de utilizare şi faptul că tehnologia reţelei Supernet 4G+ ne permite să oferim acest serviciu”, a afirmat Ravinder Takkar, CEO-ul Vodafone România.

Compania a avut venituri din servicii de 174 milioane de euro în trimestrul fiscal încheiat la 30 iunie, în creştere cu 4,2% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Numărul clienţilor a ajuns la 9,159 milioane, din care 8,487 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

Orange, cel mai mare operator de servicii mobile din România, a optat pentru o strategie diferită, lansând în această vară servicii de internet, televiziune şi telefonie fixă, prin cablu digital şi fibră optică, devenind cel de-al treilea operator convergent fix-mobil din România, la bătaie cu RCS & RDS şi Telekom.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...