În acest sens, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a pus în consultare publică un proiect de hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea HG 1.000/2006 privind organizarea şi funcţionarea ANFP.
Conform notei de fundamentare a proiectului, pe 1 septembrie, a intrat în vigoare Ordonanţa Guvernului 23/2016 privind înfiinţare INA.
Proiectul de HG are scopul de a transpune prevederile ordonanţei referitoare la reglementarea cadrului necesar realizării modificării atribuţiilor şi structurii organizatorice la nivelul ANFP. Astfel, prin acest proiect urmează să fie abrogate din HG 1.000/2006 atribuţiile exercitate în prezent de către ANFP şi care urmează să fie îndeplinite de INA.
Corelativ, are loc şi o modificare a structurii organizatorice a ANFP, prin desfiinţarea Direcţiei Coordonare Centre Regionale şi Perfecţionare Profesională şi a centrelor regionale de formare continuă pentru administraţia publică locală. A fost, totodată, schimbată denumirea Direcţiei evidenţa, monitorizarea şi controlul salarizării în Direcţia gestionarea funcţiilor publice şi salarizare, se mai spune în nota de fundamentare.
Conform documentului, individualizarea personalului şi a patrimoniului care urmează să fie predate Institutului Naţional de Administraţie se va realiza printr-un protocol de predare-preluare elaborat în conformitate cu prevederile ordonanţei privind înfiinţarea INA.
Proiectul de HG propune totodată clarificarea normelor referitoare la modalitatea de stabilire/delegare a atribuţiilor conducerii ANFP. În acest sens, proiectul prevede că preşedintele ANFP este ordonator terţiar de credite şi poate delega această calitate, în condiţiile legii, vicepreşedintelui, secretarului general sau altor persoane împuternicite în acest scop. Prin ordin al preşedintelui ANFP se vor preciza limitele şi condiţiile delegării, se mai arată în proiectul citat.