Hidroserv SA are opt sucursale , certificate să presteze servicii precum montaj şi mentenanță la agregate energetice, proiectare instalații electrice, de automatizare și mecanice, montaj și întreținere instalații electrice de înaltă și joasă tensiune, dar şi să ofere suport tehnic şi proiectare de lucrări în domeniul energetic.
Pe ordinea de zi a şedinţei a Consiliului de Administraţie al Hidroserv din 30 august s-a aflat şi itrarea în insolvenţă. Intrarea în insolvenţă a Hidroserv va afecta activitatea Hidroelectrica în următorii ani, întrucât nu va mai avea cine să execute lucrările de reparaţii la centrale, declarau atunci surse din domeniul energetic, citate de Agerpres.
Sindicatul Hidro Olt a transmis pe 23 septemrie un comunicat de presă, în care se arată că directoratul Hidroelectrica face presiuni, prin reprezentanţii săi în Consiliul de Administraţie al Hidroserv, pentru intrarea în insolvenţă a companiei de servicii, punând astfel în pericol siguranţa sistemului energetic naţional.
„Solicităm demiterea de urgenţă a membrilor Directoratului Hidroelectrica şi membrilor CA (al Hidroserv – n.r.), care sunt şi salariaţi ai Hidroelectrica SA, şi înlocuirea lor cu persoane din afara acesteia. Prin aceasta, viitorul CA nu va mai putea fi suspectat că doreşte maximizarea profitului SC Hidroelectrica prin reducerea aberantă a lucrărilor de mentenanţă, periclitând astfel siguranţa funcţionării în condiţii de siguranţă a Hidroelectrica şi pe ansamblu a întregului sistem energetic naţional”, se arată în comunicatul sindicaliştilor.
Pe 25 septembrie, Consiliul de Administraţie al Hidroserv a agreat, de principiu, intrarea în insolvenţă a companiei şi a propus Casa de Insolvenţă Transilvania drept administrator judiciar.
Hidroserv SA a fost înființată în 2013, în urma fuziunii celor opt filiale Hidroserv de mentenanță și întreținere în sistemul hidroenergetic: Bistrița, Cluj, Curtea de Argeș, Hațeg, Porțile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeș și Slatina.
Compania este deținută 100% de Hidroelectrica, care a ieșit din insolvență în luna iunie 2016, după patru ani de reorganizare judiciară.
În luna septembrie, alte două companii din domeniul ebergetic, ELCEN şi RADET, şi-au cerut insolvenţa.