Potrivit sursei citate, Corpul de control verifică modul în care s-a realizat gestionarea patrimoniului RADEF, dar şi numirea organelor de conducere ale regiei (consiliu de administraţie, director general şi comitet director), stabilirea şi acordarea remuneraţiilor, precum şi a altor avantaje de natura patrimonială, persoanelor care au fost desemnate să facă parte din conducerea Regiei.
Săptămâna trecută, Sindicatul Liber RomâniaFilm a solicitat prim-ministrului să trimită Corpul de control pentru a verifica activitatea economică şi juridică a Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor ‘RomâniaFilm’.
Sindicatul a susţinut că situaţia dezastruoasă a Regiei se datorează în cea mai mare parte conducerii executive, şi anume directorului general, Adrian Ionescu, şi directorului economic – Codrin Doru Lungu.
‘În acest moment, Regia realizează venituri din încasările biletelor de film şi din contractele de închiriere având că obiect foste cinematografe închise sau alte spaţii administrative. Având în vedere că la nivelul Regiei mai funcţionează 13 cinematografe, restul fiind închise de către actuala conducere, veniturile din încasările din bilete au scăzut foarte mult, sursa de venituri principală devenind aceste chirii. Numai că în loc ca nivelul acestora să crească, actuala conducere a stopat facturarea către chiriaşii favorizaţi, existând un mecanism infracţional la nivelul Regiei, între conducerea Regiei, în speţă cei doi directori, şi chiriaşi. Multe spaţii sunt închiriate cu sume derizorii pe perioade de minim 5 ani, cu drept de prelungire, chiriaşii la rândul lor subînchiriază spaţiile la marile supermarketuri, diferenţele de chirie fiind împărţite între chiriaş şi conducerea Regiei’, se arată într-o scrisoare deschisă trimisă prim-ministrului de sindicalişti.