Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), din totalul numărului de locuri de muncă disponibile, 695 sunt adresate persoaneleor cu studii superioare, restul având ca ţintă persoanele cu studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi.
Astfel, sunt căutaţi 14 ingineri în construcţii civile, industriale, dar şi în agricultură, 13 ingineri de sistem software, 13 ingineri industrializarea lemnului, 12 ingineri de sistem, precum şi 10 ingineri electrotehnişti şi 58 de programatori. De asemenea, tot pentru cei cu studii superioare, ANOFM mai anunţă că sunt căutaţi 18 dansatori, 16 farmacişti, 14 inspectori de asigurări, 12 consilieri financiari, 11 consilieri juridici, 10 directori de vânzări, precum şi câte şapte manageri şi manageri de proiect. Pentru cei fără studii superioare cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în confecţii textile, fie că sunt căutaţi cei cu diplomă sau fără. Pe acest segment este nevoie de 2221 de angajaţi. Printre altele se mai caută şi bucătari, şoferi, agenţi de secuuritate, lucrători comerciali etc.
Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite în Cluj (852), Braşov (625) şi Vâlcea (458). Cele mai puţine sunt pentru cei care locuiesc în Caraş Severin, doar trei locuri de muncă, Sălaj, şase locuri de muncă, şi Ialomiţa, unde cei în căutarea unui loc de muncă nu au la dispoziţie decât 13 posturi vacante. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă.