În cadrul reuniunii, Comisia Europeană va prezenta un nou ansamblu de propuneri pentru a implementa în UE un sistem de impozitare a societăţilor corect, competitiv şi stabil.
Conform unui comunicat postat pe site-ul Consiliului Europei, se prevede să fie aprobată, fără o deliberare în acest sens, o modificare a Codului de conduită pentru aplicarea normelor de guvernare bugetară în UE.
Modificarea prevede că statele membre ale zonei euro trebuie să trimită Comisiei, anual, între 1 şi 15 octombrie, proiectele de buget pentru anul următor.
Aceste termene se aplică, de asemenea, ţărilor în care un Guvern nu are depline puteri bugetare în momentul în care proiectul Legii bugetului se trimite în Parlament. Aceste ţări vor trebui să prezinte un proiect de plan bugetar elaborat pornind de la presupunerea că politica economică nu se va modifica.
De asemenea, se prevede adoptarea de către Consiliu a unor concluzii referitoare la îmbunătăţirea normelor privind TVA pentru operaţiunile transfrontaliere.
Totodată, Ecofin va aborda şi subiectul legat de un proiect de directivă care ar acorda autorităţilor fiscale acces la informaţiile deţinute de autorităţile responsabile cu prevenirea spălării banilor.
Normele, al căror scop este acela de a ajuta autorităţile să prevină evaziunea şi frauda fiscală, se vor aplica din ianuarie 2018.
Alte subiecte vor viza provocările pe care politicile sanitare le pot planta în ceea ce priveşte sustenabilitatea bugetară a UE, actualele propuneri legislative privind serviciile financiare şi aplicare, în derulare, a legislaţiei referitoare la uniunea bancară etc.