Marea Britanie: Investiţiile în cercetare-dezvoltare vor fi majorate anual cu două miliarde de lire sterline

Premierul britanic Theresa May a promis luni 'o nouă strategie industrială', pentru a sprijini economia, după ce alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit) şi pentru a distribui bogăţia spre familiile mai sărace, transmit BBC şi DPA. 
Economica.net - lun, 21 nov. 2016, 21:29
Marea Britanie: Investiţiile în cercetare-dezvoltare vor fi majorate anual cu două miliarde de lire sterline

Până în 2020, Guvernul va majora anual cu aproximativ două miliarde de lire sterline (2,47 miliarde de dolari) investiţiile în cercetare şi dezvoltare (R&D), pentru a se asigura că afacerile din Regatul Unit rămân în prima linie a descoperirilor ştiinţifice şi tehnologice, a anunţat prim-ministrul britanic. Va fi creat un nou fond care va ajuta la comercializarea noilor descoperiri şi va sprijini unele domenii, cum ar fi robotica şi biotehnologia.

‘Strategia noastră industrială modernă va fi ambiţioasă pentru afaceri şi ambiţioasă pentru Marea Britanie. Guvernul va majora cheltuielile şi va ajuta economia să depăşească dificultăţile care i-au împiedicat progresul prea mulţi ani’, a afirmat May într-un discurs rostit la Confederaţia Industriei Britanice (CBI), care reprezintă aproximativ 190.000 de oameni de afaceri.

Planul Guvernului prevede crearea de locuri de muncă şi stimularea creşterii economiei, care să fie resimţite în fiecare comunitate şi în fiecare regiune din Regatul Unit, a explicat premierul britanic.

Directorul general al CBI, Carolyn Fairbairn, a salutat propunerile premierului britanic şi a declarat că CBI sprijină propunerile premierului ca angajaţii să aibă un cuvânt de spus în Consiliile de Administraţie.

Economia Marii Britanii a crescut cu 0,5% în trimestrul trei din 2016, depăşind estimările analiştilor, după votul în favoarea Brexit-ului de la Referendumul din 23 iunie, a anunţat luna trecută Oficiul Naţional de Statistică (ONS).

Referendumul din 23 iunie nu va afecta doar Regatul Unit ci şi restul economiei europene, prin câteva canale de transmisie, în special incertitudinile, investiţiile, comerţul şi migraţia, a avertizat recent Comisia Europeană.

Marea Britanie nu face parte din zona euro dar, fiind una din cele mai mari economii din UE, este un important partener comercial. Rezultatul referendumului din Marea Britanie a sporit volatilitatea de pe pieţele financiare şi a dus la o depreciere semnificativă a lirei sterline.

Te-ar mai putea interesa și
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Cei mai mulţi români care au votat în străinătate şi-au exercitat dreptul la vot în Germania. Economica.net vă prezintă topul ţărilor cu cele mai multe voturi. Datele sunt cele comunicate......
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că doreşte "expansiunea" volumului de schimburi comerciale între Turcia ...
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor AEP
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor ...
Referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, a atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi ...
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iranul va purta vineri discuţii asupra programului său nuclear cu Franţa, Germania şi Regatul Unit, trei ţări care ...