Membri fondatori ar urma să fie Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi SC Service Ciclop SA, cu sediul în Bucureşti, şos. Giurgiului nr. 260. CGMB va deţine 119.880 acţiuni, reprezentând 99,9% din capitalul social, iar SC Service Ciclop SA subscrie un număr de 120 de acţiuni, reprezentând 0,1% din capitalul social.
Proiectul de hotărâre mai prevede vărsarea unui capital social în contul Trustului de clădiri metropolitane în cuantum de 11.988.000 de lei, reprezentând aportul CGMB. SC Service Ciclop va vărsa un capital social de 12.000 de lei.
Tot miercuri ar urma să fie aprobată şi componenţa Consiliului de Administraţie, care va avea cinci membri, pe o durată de patru ani. CGMB va avea trei reprezentanţi în Adunarea Generală a societăţii.
Trustul de clădiri metropolitane va avea sediul în str. Johann Gutenberg nr. 1.
În expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea, se reaminteşte că pe 21 septembrie CGMB şi-a dat acordul de principiu pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate construirea de locuinţe în vederea vânzării şi închirierii de apartamente cu destinaţia de locuinţe sociale, de necesitate, locuinţe pentru tineri căsătoriţi – cu vârsta fiecăruia de până în 35 de ani, sau alte categorii stabilite de Consiliul General.
De asemenea, în raportul de specialitate se arată că este necesară o dotare a societăţii pentru ca aceasta să îşi poată desfăşura activitatea.
‘Având în vedere cerinţele întâlnite în caietele de sarcini privind capacitatea tehnică de realizare a investiţiilor de către companii care activează în segmentul de construcţii, în special cele ce se regăsesc în zona construcţiilor civile, societatea trebuie să dispună de dotări specific activităţilor declarate, în vederea atingerii obiectivelor propuse şi desfăşurării activităţii. Pentru realizarea lucrărilor de construcţii în segmentul construcţiilor civile, dotările minime, noi şi second hand, se pot clasifica după cum urmează: dotări mică mecanizare; dotări utilaje specifice activităţii; autoutilitare şi autoturisme; unelte, scule diverse şi echipamente de siguranţă şi protecţie; dotări necesare organizării de şantier; dotări specifice activităţilor de conducere şi a personalului TESA’, se arată în document.
Se menţionează că societatea va avea nevoie de resurse financiare pentru a-şi asigura cheltuielile de funcţionare, precum şi cheltuielile cu personalul, până la data la care va putea obţine venituri din activitatea desfăşurată. Astfel, se estimează să societatea va avea nevoie de un capital social de minim 12 milioane lei.
‘Sumele necesare demarării lucrărilor ce urmează a fi contractate sau cele ce ulterior vor fi dezvoltate de societate urmează a fi analizate după înfiinţarea societăţii’, menţionează sursa citată.