Deprecierea leului românesc din ultimii ani a provocat multe griji rândul populației române, fapt care i-a determinat spre împrumuturi, falimente bancare, inflație și ceea ce e tipic pentru țara noastră speculații politice asupra „dăm vina pe cei ce au făcut” și „arătatul cu degetul”. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este o criză financiară declanșată de mișcările cursului de schimb. Tranzacționarea opţiunilor binare și brokerul Binatex poate fi de mare ajutor în acest moment.
Situaţia generală a leului românesc
Perioada schimbărilor pe care o parcurge leul românesc de câțiva ani ar urma să fie abandonată pentru o tendință susținută într-o anumită direcție. Argumentele sunt de ordin tehnic, unde traderii ar putea să-și piardă răbdarea cu care au tranzacționat acum o vreme.
Astăzi avem 4,35 lei pentru 1 dolar american (Cursul BNR valabil pentru 20 decembrie 2016 – 21 decembrie 2016, ora 12.59). Evoluția cursului ne arată o scădere constantă din octombrie 2016 cu îmbunătăţiri minore în timp.
Situația cu rata de schimb euro este mai favorabilă decât cu dolarul american, dar acest lucru nu este un merit al economiei române, acest fapt se datorează crizei financiare a valutei euro în sine. Astăzi (21/12/2016) pentru 1 Euro puteți obține 4,51 lei. Totuși nu este nici pe departe de cursul de schimb din 2008 (1 euro – 3.91 roni).
După cum s-a menționat mai sus, sunt mai mulți factori care au condus la criza actuală. Din păcate, România este o țară mică și economia noastră este dependentă de partenerii noștri. Criza din țările partenere, înseamnă criza din România. Țările ex sovietice suferă chiar mai mult decât noi, așa că de fapt ar trebui să fim recunoscători că nu suntem loviți atât de rău. Valutele țărilor partene au fost cel mai grav afectate în 2015, cu toate acestea, situația nu s-a îmbunătățit în 2016. În 2015 rubla rusească a pierdut 39,2% din valoarea sa, euro a pierdut 23%, 25% Azerbaijan și cel mai rău a avut de suferit grivna ucraineană (59,44%). Turcia, Azerbaidjan, Rusia, Armenia și Ucraina (în măsură mai mică) sunt principalii noștri parteneri comerciali – importăm 17% din toate bunurile noastre din Turcia, în timp ce Rusia, Azerbaidjan și Armenia constituie împreună 25% din totalul exporturilor în România. Toți experții economici afirmă faptul că nu există nici o coincidență referitor la aceea că toate aceste valute naționale își pierd valoarea lor. Unul dintre motivele principale este scăderea prețului petrolului, cu toate acestea recent OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) au dat acordul să reducă valoarea ceea ce arată optimism pentru viitor. Prețul petrolului este acum de aproximativ 53 USD (NASDAQ).
CUM SĂ CÂȘTIGI PE BAZA FLUCTUAȚIILOR CURSULUI VALUTAR
Tranzacționarea opțiunilor binare devine din ce în ce mai vestită în toate colțurile lumii. Românii au început să tranzacționeze destul de activ alături de țările vecine. Tranzacționarea opțiunilor binare este o modalitate de câștig foarte bună în vremurile grele. Cu toate aceste modificări valutare, leul românesc își pierdere valoarea fiind destul de imprevizibil. Majoritatea cetățenilor români au căpătat cunoștințe în economie datorită faptului că citesc știrile zilnice. Citind știrile zilnice și analizând principalele evenimente politice și economice mondiale se poate da un prognostic cu privire la anumite valute, modul în care își va schimba valoarea.
Tranzacționarea opţiunilor binare oferă o oportunitatea de a tranzacționa pe evoluția schimbului valutar. Multe perechi de valute sunt disponibile pentru tranzacționare (perechile de valute depind de fiecare broker în parte). Pentru a putea tranzacționa cu succes pe valute este important posedarea cunoștințelor în economie, în cazul în care un trader începător nu posedă astfel de cunoștințe, în ajutor îi vin materialele suport de învățare și contul demo care sunt disponibile la brokerii de încredere.
BROKER DE CALITATE – BINATEX
Binatex este un broker de încredere, recomandat activ de către utilizatorii săi. În tranzacționarea opțiunilor binare a brokerului Binatex sunt disponibile spre tranzacționare: mărfuri, forex, active, stocuri si cel mai important rate de schimb valutar. La moment Binatex oferă 8 valute disponibile pentru tranzacționare: USD, Euro, lira sterlină, francul elvețian, dolarul canadian, yenul japonez, dolarul Noua Zeelandă și dolarul australian. Cu cât sunt mai avansate cunoștințele traderului începător asupra tendinței acestor valute cu atât mai mare este șansa lui de câștig în această tranzacționare.
Aspirăm la viitor mai bun și sperăm că leul românesc va avea o valoare mai mare. Cu toate acestea sfatul nostru este să nu ne arătăm cu degetul ci să profităm de oportunitatea de a face bani pe baza evoluției valutare. Totul este în mâinile noastre.