Financial Times: Ce urmează pentru lumea corporativă în 2017?

Anul 2016 a generat unele evenimente memorabile pentru companii, de la bănci europene care au încheiat acorduri majore în SUA pentru închiderea unor investigaţii, între care şi Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, şi până la proiectul pilot al Uber pentru automobile autonome în Pittsburgh, iar 2017 promite să fie la fel de interesant, potrivit Financial Times.
Economica.net - Dum, 01 ian. 2017, 13:08
Financial Times: Ce urmează pentru lumea corporativă în 2017?

Oferta de preluare a AT&T pentru Time Warner

AT&T a oferit 85 de miliarde de dolari pentru preluarea Time Warner, dar propunerea este în expectativă, companiile aşteptând să vadă dacă administraţia preşedintelui ales Donald Trump va bloca acordul.

În timpul campaniei electorale, Trump a criticat tranzacţia prin care cea mai mare companie de telecomunicaţii din SUA vrea să cumpere Time Warner, proprietarul Warner Brothers, CNN şi HBO.

Tesla Motors se pregăteşte să lanseze producţia de serie a automobilului Model 3

Este un moment crucial pentru Tesla Motors şi eforturile sale de a lansa un automobil electric de serie. Tesla a promis că va lansa producţia automobilului Model 3 la jumătatea anului 2017, vânzările urmând să crească rapid la 500.000 de unităţi, echivalente cu numărul total de vehicule comercializate la nivel mondial în 2015.

Compania condusă de Elon Tusk a atras avansuri cumulate de circa 12 miliarde de dolari pentru achiziţia noilor automobile. Tesla are însă un istoric de amânare a termenelor proprii.

AstraZeneca va anunţa în 2017 rezultatele unui test pentru un nou medicament destinat imunoterapiei

AstraZeneca urmează să anunţe în 2017 rezultatelor unui test amplu al unui medicament destinat imunoterapiei, destinat să transforme corpul uman într-o armă împotriva cancerului.

Studiul cunoscut sub numele Mystic, testează medicamentul durvalumab, ca alternativă la chimioterapie pentru pacienţii netrataţi de cancer pulmonar, fie singur fie în paralel cu o altă formă de imonoterapie. Dacă va avea succes, durvalumab va propulsa Astra în poziţia de lider pe piaţa imonoterapiilor.

Noul sediu central al Apple

Prima lansare majoră de produse a Apple în 2017 va avea loc la un nou sediu central. Campus 2, cunoscut mai bine ca „spaceship”, este în construcţie de mai mult timp decât există iPhone.

Planurile pentru construcţia clădirii circulare şi a curţii centrale au fost lansate de co-fondatorul Apple Steve Jobs împreună cu arhitectul britanic Norman Foster, aceasta având rolul să încurajeze colaborarea. Primii dintre cei 13.000 de angajaţi vor începe să se mute în noul sediu la începutul lui 2017. Noul iPhone ar putea di lansat într-un auditorium cu 1.000 de locuri.

Reuniune crucială a OPEC în luna mai

Membrii Ocartelului petrolier OPEC se vor reuni la Viena în luna mai pentru a decide dacă să continue reducerea producţiei convenită în noiembrie, care a contribuit la creşterea preţurilor după doi ani de scăderi.

Decizia nu va fi simplă, unul dintre motive fiind şi faptul că Rusia şi alţi producători din afara OPEC au convenit la rândul loc să limiteze livrările.

O altă complicaţie pentru OPEC ar fi creşterea producţiei petrolului de şist din Statele Unite, de către producători precum Continental Resources, sau de către grupuri majore ca ExxonMobil.

RBS se pregăteşte pentru un acord de închidere a unei investigaţii în SUA

Banca britanică RBS se pregăteşte să încheie un acord de mai multe miliarde de dolari în SUA pentru închiderea unei investigaţii a Departamentului de Justiţie referitoare la tranzacţii incorecte cu obşigaţiuni garantate prin ipoteci. Unii analişti cred că valoarea acordului va fi mai mare ca alte acorduri de acest tip. Deutsche Bank a acceptat înainte de Crăciun să plătească 7,2 miliarde de dolari.

Oferta publică iniţială a operatorului reţelei de socializare Snap

Investitorii în industria tehnologiei vor urmări cu atenţie oferta publică iniţială a Snat, aşteptată cel mai devreme în luna martie. Snap, proprietarul aplicaţiei foto Snapchat, vrea să fie prima dintr-o nouă generaţie de companii mega-unicorn, startup-uri private evaluate la peste 10 miliarde de dolari în ofertele publice. Oficialii Snap speră să obţină prin listare o evaluare de până la 25 de miliarde de dolari.

Volkswagen vrea închiderea unei investigaţii penale în SUA în scandalul emisiilor

Volkswagen vrea să obţină închiderea unei investigaţii penale a Departamentului de Justiţie din SUA legată de scandalul emisiilor utomobilelor diesel, care ar putea implica o amendă de mai multe miliarde de dolari.

La peste un an de la izbucnirea scandalului în care VW a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule diesel din întreaga lume cu softuri ilegale care redus emisiile în timpul testelor, compania germană spera ca în 2016 să lase în urmă problemele. VW a bugetat 18,2 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor şi a convenit cea mai mare campanie de rechemări de vehicule din storia SUA.

Vor fi analizate megacorduri din afacerile agricole

Viitoarea formă a industriei care aprovizionează fermierii cu seminţe şi îngrăşăminte chimice va fi decisă în 2017. Un val de acorduri între cei mai mari producători de acest tip vor fi analizate de autorităţile de reglementare.

Tranzacţiile, preluarea de către Bayer a Monsanto, pentru 66 miliarde de dolari, fuziunea de 130 de miliarde de dolari dintre Dow Chemical şi DuPont şi achiziţia Syngenta de către ChemChina, pentru 44 miliarde de dolari,, vor concentra peste 60% din piaţa produselor destinate agriculturii la doar trei companii.

Foşti directori ai Tesco vor fi judecaţi pentru fraudă

Trei foşti directori ai grupului de retail Tesco vor fi judecaţi în deptembrie după ce au fost acuzaţi în Marea Britanie de fraudă şi fals în contabilitate. Investigaţia a început în 2014, când director general al Tesco, Dave Lewis, a dezvăluit că grupul a supraevaluat profiturile. Cei trei foşti directori, Christopher Bush, John şi Carl Rogberg au anunţat deja că vor pleda nevinovat.

Te-ar mai putea interesa și
România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria
România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia......
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele ...
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise ...
Autostrada Bucureștiului A0: Prima zonă cu asfalt de uzură pe lotul 3 Nord, al chinezilor
Autostrada Bucureștiului A0: Prima zonă cu asfalt de uzură pe lotul 3 Nord, al chinezilor
Antreprenorul China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) a început lucrările de așternere a stratului de ...