Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 8,1%, în primele 11 luni din 2016

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,1%, respectiv cu 7,3%, în primele 11 luni din 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - vin, 13 ian. 2017, 09:01
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 8,1%, în primele 11 luni din 2016

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2016 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2015, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 8,1%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+25,7%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+19,2%), comerţului cu ridicata nespecializat (+12,2%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,9%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,9%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,6%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,6%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,2%) se arată în document.

Conform INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2016, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2015, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,3% datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+20,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+17,2%), comerţului cu ridicata nespecializat (+11,7%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,6%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7,7%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-5,1%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,3%).

Potrivit datelor INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,3%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+14,4%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+5,7%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,6%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+3,3%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+0,4%).

Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-18,0%) şi la comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-4,5%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 1,6%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+4,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+2,8%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+1,4%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+0,9%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata nespecializat (-2,0%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-0,3%).

De asemenea, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2016, comparativ cu luna noiembrie 2015, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 10,7% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+43,0%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+21,4%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,4%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+10,0%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,2%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+5,2%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,4%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-3,6%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2016, comparativ cu luna noiembrie 2015, în termeni nominali, a crescut cu 7,5%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+38,6%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+27,3%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+9,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,8%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+6,9%), comerţului cu ridicata nespecializat (+3,1%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+1,7%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-8,9%).

Te-ar mai putea interesa și
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Programul celui care a obținut cele mai multe voturi în primur tur......
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După ce andidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi și a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor ...