A opta zi de proteste în Piaţa Victoriei. Peste 5.000 de oameni strigă: „Demisia!”, „Hoţii”. Manifestaţii au loc şi în ţară

Peste 300 de oameni s-au adunat, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde huiduie, fluieră şi scandează: "Demisia!", "Hoţii", "DNA să vină să vă ia". Circulaţia se desfăşoară normal, iar majoritatea maşinilor care trec prin zonă claxonează în semn de susţinere pentru manifestanţi, anunta News.ro.
Economica.net - mar, 07 feb. 2017, 17:34
A opta zi de proteste în Piaţa Victoriei. Peste 5.000 de oameni strigă:

UPDATE 22:50 Protestul din Piaţa Victoriei, la final. Manifestanţii au cântat imnul şi au început să plece. Circulaţia a fost reluată

Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală se apropie de final. Demonstranţii au cântat imnul, la ora 22.00 şi au început să plece. La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa sediului Guvernului mai sunt cel mult 100 de oameni, care bat în tobe, suflă în vuvuzele şi scandează: „Ole, ole, o dorinţă sinceră: România liberă” şi „România, România”. Circulaţia în zonă a fost reluată.

În Piaţa Victoriei din Capitală se mai află aproximativ 100 de persoane, înconjurate de jandarmi. Ca şi la manifestaţia de luni, cel mai mare număr de manifestanţi, s-a înregistrat în jurul orei 21.00. Faţă de luni, însă, numărul protestatarilor a scăzut la jumătate, de la 10.000 la 5.000.

La ora 22.00, manifestanţii au cântat imnul şi au început să plece în valuri.

UPDATE 20:06 Peste 5.000 de persoane s-au strâns în piaţa Victoriei. Mii de oameni protestează şi în ţară

Peste 5.000 de oameni s-au adunat, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, anunţă Digi24.ro. Protestatarii huiduie, fluieră şi scandează: „Demisia!”, „Hoţii”, „DNA să vină să vă ia”. Circulaţia fiind blocată spre Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff şi Şoseaua Nicolae Titulescu. Manifestanţii fluieră, huiduie şi strigă: „La închisoare, nu la guvernare”, „Hoţii”, „Demisia”, „Nu plecăm”, „Anticipate”.

CLUJ-NAPOCA: Aproximativ 1.000 de persoane, potrivit estimărilor forţelor de ordine, au revenit, marţi, până la ora 20:00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva Guvernului Grindeanu şi a PSD.

Mitingul a fost programat să înceapă la ora 19,00. Unul dinte protestatari, Bogdan Bob Rădulescu, a declarat, la microfonul instalat pe mica scenă din piaţă, că trebuie să se organizeze într-un fel de consilii ale cetăţenilor, prin care să se pună presiune asupra politicienilor să-şi respecte promisiunile, să fie corecţi şi transparenţi.

BRAŞOV – Numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 400, număr mult redus faţă de luni seara când au fost prezente 1.000 de persoane, potrivit forţelor de ordine.

Manifestanţii împotriva Guvernului au plecat marţi seara din faţa Prefecturii, în jurul orei 20,00, în marş pe str. Republicii spre Piaţa Sfatului, unde protestul se va încheia în jurul orei 21,00.

SIBIU – Peste 2.000 de protestari cer demisia Guvernului

Peste 2.000 de oameni s-au strâns în doar jumătate de oră la marşul de protest care are loc în municipiul Sibiu, potrivit unor estimări oficiale şi ale organizatorului. Circa 300 de protestari au plecat iniţial din Piaţa Mare, pe pietonala din oraş, prin faţa sediului PSD, îndreptându-se spre două mari bulevarde din oraş.

Cu steaguri şi vuvuzele, oamenii cer demisia Guvernului şi scandează ‘Uniţi, salvăm toată România!’ sau ‘Nu plecăm. rezistăm’. Protestarii au pancarte cu lozinci anti-PSD, dar şi anti-ALDE.

CONSTANŢA – Peste 150 de persoane au iniţiat, marţi seară, în jurul orei 20,00, cel de-al optulea marş de protest pe bulevardele din centrul municipiului, pe o ceaţă rece şi densă, după ce timp de aproape două ore au manifestat pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, strigând lozinci împotriva PSD şi reclamând demisia Guvernului, pe fondul modificării Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă.

Manifestanţii au strigat ‘Demisia!’, ‘Hoţii!’, ‘Două fire/ două paie/ Dragnea du-te la pârnaie’, au fluierat cu vuvuzele şi au agitat steaguri tricolore şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum: ‘Dinozaurii din politică să plece şi să lase tinerii să facă reforma!’ sau ‘Vrem pe Dragnea avocat, să ne scape de furat!’.

ORADEA – În jur de 50 de orădeni au solicitat demisia Guvernului şi un pact anticorupţie

În jur de 50 de orădeni s-au adunat la protest în Piaţa Unirii marţi seara, în a opta seară consecutivă, pe lapoviţă şi ninsoare, ei solicitând în continuare demisia guvernului şi un pact anti-corupţie, cu ‘limite de care să nu se poată trece’.

‘Am venit să continuăm revendicările pe care le-am avut şi până acum. Mesajul nostru este că nu vrem şi nu putem să ne oprim, e nevoie să continuăm eforturile, pentru ca, în final, cei care au luat-o pe calea imposibilă, de neacceptat, să se oprească. Astăzi, preşedintele Iohannis a precizat cumva care ar fi limitele şi opţiunile de mers înainte’, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Oegar, unul dintre organizatorii protestului.

PLOIEŞTI Aproximativ 200 de persoane protestează

Aproximativ 200 de persoane protestează, marţi seară, în jurul orei 20,30, în centrul municipiului Ploieşti, aceştia cerând demisia Guvernului şi scandând împotriva Partidului Social-Democrat.

Spre deosebire de serile precedente, de această dată, manifestanţii nu au mai mers în marş spre sediul PSD pentru a-l picheta, ci au rămas în zona Palatului Administrativ, unde au strigat ‘PSD, ciuma roşie’, ‘Hoţii’, ‘Jos Guvernul’.

De asemenea, manifestanţii afişează un banner de mari dimensiuni cu mesajul ‘Ne-aţi scos din casă-afară/ De-acum piaţa-i casa noastră!/ Nu ne veţi scoate şi din ţară/ Mama noastră!… Mama voastră!’.


În Piaţa Victoriei din Bucureşti protestează, la această oră, peste 300 de persoane, iar oamenii continuă să vină. Demonstranţii s-au adunat chiar în centrul pieţei, fără să a afecta circulaţia rutieră din zonă, scrie News.ro.

A şaptea zi de proteste în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, luni, în jurul orei 23.00, după aproximativ cinci ore, punctul culminant al manifestaţiei fiind atins în jurul orei 21.00, când în piaţă se aflau peste 10.000 de oameni.

Oamenii au scandat: „Cine nu sare nu vrea schimbare”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Hoţii”.

Pe pancartele protestatarilor se putea citi: „Vrem în România, nu în Ro-hoţia”, „Mergem până la capăt”, „Refuz acest abuz”, „Data viitoare, hai la votare”, „Oamenii nu v-au votat să legalizaţi hoţia”.

Mulţi dintre demonstranţi şi-au aprins lanternele telefoanelor mobile.

În cele şapte zile de prostet, numărul record de manifestanţi a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând în Piaţa Victoriei chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

Te-ar mai putea interesa și
Rompetrol Rafinare a cheltuit 4 milioane de dolari pentru modernizarea cazanului CO Boiler din instalația de cracare catalitică de la Petromidia
Rompetrol Rafinare a cheltuit 4 milioane de dolari pentru modernizarea cazanului CO Boiler din instalația de cracare catalitică ...
Compania Rompetrol Rafinare anunță investirorii de la Bursa de Valori București că a investit aproximativ patru milioane de dolarii pentru finalizarea unui proiect de transformare a cazanului CO......
Partidul Popular European susține că UE ar trebui să revină asupra deciziei de a interzice din 2035 comercializare de mașini cu motoare pe combustie
Partidul Popular European susține că UE ar trebui să revină asupra deciziei de a interzice din 2035 comercializare de ...
Uniunea Europeană ar trebui să revină asupra planului său de a interzice vânzarea de noi automobile echipate cu motoare ...
China răspunde taxelor din UE. Unele mașini ale mărcilor europene ar putea fi taxate suplimentar
China răspunde taxelor din UE. Unele mașini ale mărcilor europene ar putea fi taxate suplimentar
Ca răspuns la taxele suplimentare din UE, China a lansat propria investigație asupra mașinilor importate din Uniunea Europeană ...
Ionuț Stroe: Nu luăm în calcul ieșirea de la guvernare. Moțiunea de cenzură a USR nu are nicio șansă să treacă
Ionuț Stroe: Nu luăm în calcul ieșirea de la guvernare. Moțiunea de cenzură a USR nu are nicio șansă să treacă
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că liberalii nu iau în calcul ieşirea de la guvernare şi că ...