Ministrul Economiei din Germania se aşteaptă la finalizarea tranzacţiei dintre PSA şi Opel

Ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, a afirmat joi că se aşteaptă la realizarea acordului dintre grupul auto francez PSA şi Opel, subsidiara din Europa a General Motors, iar oficialii de la Berlin au discutat cu reprezentanţii celor două companii, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 17 feb. 2017, 06:35
Ministrul Economiei din Germania se aşteaptă la finalizarea tranzacţiei dintre PSA şi Opel

‘Mă aştept să aibă loc’, le-a declarat jurnaliştilor Brigitte Zypries, adăugând ca ea numeşte afacerea ‘mai degrabă o fuziune decât o preluare’.

‘Vom face tot posibilul să ne asigurăm că unităţile de producţie rămân şi, mai presus de toate, cercetarea rămâne în Germania. Acesta este obiectivul nostru prioritar’, a explicat ministrul Economiei.

Publicaţia financiară Handelsblatt anunţa că Volker Wissing, ministrul Economiei din landul Renania Palatinat, a afirmat că: ‘există oportunităţi dacă PSA va finaliza tranzacţia’. În acest land se află fabrica Opel din Kaiserslautern.

Marţi, PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroën şi DS) a anunţat că explorează posibilitatea preluării Opel, care înregistrează de câţiva ani pierderi.

Guvernul de la Berlin şi-a exprimat marţi îngrijorarea privind efectele preluării asupra angajaţilor germani.

Opel are 19.000 de angajaţi în Germania, din cei 38.000 de angajaţi pe plan global. Opel are fabrici şi în Austria, Ungaria, Polonia, Spania şi Marea Britanie, unde utilizează brandul Vauxhall.

Ministrul Muncii, Andrea Nahles, a afirmat că sediul Opel trebuie să rămână la Ruesselsheim, în Germania, şi a anunţat că se desfăşoară negocieri ‘la toate nivelurile’ cu Opel, GM şi PSA pentru ca cele trei fabrici Opel din Germania să rămână în funcţiune în eventualitatea vânzării.

Activităţile europene ale General Motors au provocat pierderi de 15 miliarde de dolari începând din 2000 şi până în prezent. Deprecierea lirei sterline, după votul în favoarea Brexit, a anulat speranţele referitoare la o revenire pe profit în 2016, astfel că, anul trecut, această divizie a înregistrat pierderi de 257 de milioane de dolari.

Potrivit analiştilor, divizia europeană a GM suferă de supracapacităţi de producţie şi de un portofoliu redus de modele comparativ cu ceilalţi constructori generalişti din Europa.

Combinarea grupului PSA cu Opel şi brandul său britanic Vauxhall ar crea al doilea mare producător auto din Europa, în urma grupului german Volkswagen şi înaintea alianţei Renault-Nissan.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova consideră exagerată promisiunea lui Trump de a pune capăt rapid războiului din Ucraina
Moscova consideră exagerată promisiunea lui Trump de a pune capăt rapid războiului din Ucraina
Rusia ţine minte şi are în vedere declaraţiile preşedintelui ales al SUA, republicanul Donald Trump, conform cărora acesta va reuşi să pună rapid capăt războiului ruso-ucrainean, deşi......
Orban Viktor jubilează la summitul Comunităţii Politice Europene de la Budapesta. Premierul maghiar se vede ca omul de legătură între SUA și UE
Orban Viktor jubilează la summitul Comunităţii Politice Europene de la Budapesta. Premierul maghiar se vede ca omul de ...
Cu un zâmbet satisfăcut şi strângeri de mâini ferme, premierul conservator ungar Viktor Orban, adesea izolat printre ...
Alin Burcea (ANAT): Numărul turiștilor români care au vizitat Antalya a crescut cu 29% în 2024
Alin Burcea (ANAT): Numărul turiștilor români care au vizitat Antalya a crescut cu 29% în 2024
Numărul de turişti români care au vizitat Antalya (Turcia) în 2024 a crescut cu 29% faţă de anul precedent, până ...
Tranzacții de peste 128,7 milioane de lei cu acțiuni Hidroelectrica în ședinta de tranzacționare de astăzi de la BVB
Tranzacții de peste 128,7 milioane de lei cu acțiuni Hidroelectrica în ședinta de tranzacționare de astăzi de la BVB
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere pe aproape toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de joi, iar valoarea ...