Studiu Autovit.ro: Femeile vor maşini mici, de oraş, iar bărbaţii caută maşini de familie

Femeile vor maşini mici, de oraş, bărbaţii caută maşini de familie, iar preţul este principalul criteriu de achiziţie, potrivit unui studiu Autovit.ro, cea mai mare platformă profesională de anunţuri auto din România, parte a grupului Naspers.
Economica.net - mie, 01 mart. 2017, 13:59
Studiu Autovit.ro: Femeile vor maşini mici, de oraş, iar bărbaţii caută maşini de familie

Studiul asupra modului de achiziţie a maşinilor rulate evidenţiază că atât femeile, cât şi bărbaţii consideră preţul ca principal criteriu de selecţie în cazul achiziţiei unei maşini rulate, însă, în afara preţului, selecţia automobilului preferat este privită oarecum diferit de reprezentanţii celor două sexe.

Astfel, femeile aleg maşina în primul rând după preţ – peste 78% dintre cele care au răspuns la chestionare au menţionat acest criteriu -, urmat de vechimea maşinii (pe care 55% dintre ele o consideră importantă) şi consum (45%), marca automobilului fiind abia al patrulea criteriu ca importanţă în selecţie (38%).

Bărbaţii sunt la fel de atenţi la preţ (78% dintre ei au menţionat preţul ca şi criteriu de selecţie), dar vechimea (51%) şi marca (49%) sunt mai importante pentru ei decât consumul.

Printre celelalte criterii luate în considerare în selectarea unei maşini, atât în cazul femeilor cât şi al bărbaţilor, se mai numără puterea motorului, culoarea şi costul întreţinerii.

Tot studiul Autovit.ro arată că femeile preferă maşinile mici, de oraş, (în proporţie de 45%) şi apoi pe cele de familie (24%), în timp ce bărbaţii caută mai ales modele de familie (42,5%) şi sport (19,8%).

Peste 51% dintre femei aleg să se consulte cu partenerul înainte să cumpere o maşină şi peste 30% merg să ceară sfatul unui mecanic. Între timp, 40% dintre bărbaţi aleg să se consulte mai întâi cu un mecanic şi doar 33% discută cu partenera.

Dacă ar fi să aleagă trei criterii importante de care ţin cont când aleg o maşină, 55% dintre femei ar alege ca ca automobilul lor să fie economic, 45,8% îşi doresc să fie accesibil la cumpărare şi 43,7% votează pentru confort. Bărbaţii pun mai mult preţ pe confort – 48% dintre aceştia îşi doresc în primul rând ca maşina cumpărată să fie confortabilă, fiabilă (42%) şi economică (41%).

Studiul a fost efectuat pe un eşantion format din peste 15.000 de utilizatori ai platformei Autovit.ro în perioada ianuarie-februarie 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Magistrala 6 de metrou: Stadiul detaliat al lucrărilor la secțiunea sudică 1 Mai – Tokyo în a doua jumătate a lunii septembrie
Magistrala 6 de metrou: Stadiul detaliat al lucrărilor la secțiunea sudică 1 Mai – Tokyo în a doua jumătate a ...
Metrorex a detaliat marți stadiul lucrărilor la secțiunea sudică 1 Mai - Tokyo din Magistrala 6 de metrou, în a doua jumătate a lunii septembrie. Anterior, au fost publicate imagini de pe......
Ungaria cere o derogare de la regulile UE privind azilul
Ungaria cere o derogare de la regulile UE privind azilul
Ungaria a informat Bruxellesul la începutul săptămânii despre dorinţa sa de a obţine o derogare de la regulile Uniunii ...
Criză în pieţele din România – Producătorii agricoli sunt tot mai puţini, avertizează preşedintele AAPR. Care sunt cauzele
Criză în pieţele din România – Producătorii agricoli sunt tot mai puţini, avertizează preşedintele AAPR. Care ...
Numărul producătorilor care îşi expun mărfurile în pieţele din ţară este într-o continuă scădere, afirmă preşedintele ...
Autostrada Unirii A8 Tg Neamț – Iași – Ungheni a primit ultimul aviz înainte de a ajunge în Guvern. 93 kilometri, 5,3 miliarde de euro
Autostrada Unirii A8 Tg Neamț – Iași – Ungheni a primit ultimul aviz înainte de a ajunge în Guvern. 93 kilometri, ...
Astăzi au fost avizați în ședința Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes național și ...