Pierderile înregistrate de E.ON reflectă în principal deprecierea cu 13 miliarde de euro a valorii diviziei sale Uniper, care regrupează centralele electrice convenţionale ale E.ON, precum şi suma de două miliarde de euro plătită de E.ON către un fond destinat închiderii treptate a centralelor nucleare din Germania.
‘2016 a fost un an de tranziţie. Impactul asupra bilanţului nostru marchează un punct de cotitură şi deschidea calea pentru intrarea E.ON în lumea energiilor noi’, a declarat directorul general al E.ON, Johannes Teyssen într-un comunicat de presă.
E.ON a promis că pe termen mediu îşi va reduce datoriile până la aproximativ 20 de miliarde de euro, prin vânzarea de noi acţiuni la Uniper şi transferul participaţiei sale la gazoductul Nord Stream 1 către un fond de pensii. De asemenea, E.ON îşi va reduce costurile anuale cu 400 milioane de euro până în 2018, un efort care va duce la eliminare a 1.300 de locuri de muncă, aproximativ 3% din forţa sa de muncă totală.
Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.