Antonescu a început prin a cita din preşedintele Traian Băsescu, care afirma recent că nu poate fi numit dictator, aşa cum îl consideră opoziţia, întrucât este atacat de politicieni şi presă de dimineaţa până seara.
„Asta este adevărat, sunt mulţi, zece, douăzeci, cincizeci de oameni politici şi cinci, zece, douăzeci de jurnalişti. Dar eu nu accept să punem problema aşa. Nu a spus nimeni că în România este dictatură, nu a spus nimeni că preşedintele este dictator. Dar câţi funcţionari publici din România îşi pot afirma public, liniştiţi, convingerile politice? Câţi cetăţeni ai României pot să îşi afirme şi manifeste convingerile politice fără să se teamă de repercusiuni nefireşti într-un regim democratic?„, a continuat liderul PNL.
Antonescu a spus că pentru opoziţie este inacceptabil ca discuţia să fie canalizată asupra întrebării dacă în România, un stat al Uniunii Europene, este sau nu dictatură.
„Avem dreptul şi obligaţia să discutăm calitatea şi performanţa acelui regim democratic. Poate că şi domnul Lukaschenko poate fi criticat de unii oponenţi politici, cu siguranţă preşedintele Rusiei este criticat de opozanţii politici. Dar asta nu este suficient pentru a afirma că acolo sunt democraţii performante”, afirmat Antonescu.
El a acuzat actuala putere că a făcut din dialogul politic, din dialogul cu sindicatele şi cu societatea civilă „o amintire”.