Veniturile totale sunt estimate la 1,735 miliarde lei, iar cheltuielile la 1,734 miliarde lei.
Pentru cheltuieli cu personalul, Ministerul Transporturilor propune un buget de 418,577 milioane lei, din care 321,3 milioane lei cheltuieli de natură salarială. Cheltuielile aferente contractului de mandat şi altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete sunt preconizate la 748.700 lei.
Numărul de personal prognozat la finele anului este de 4.560 angajaţi, iar câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este de 5.291,68 lei.
Metrorex a încheiat anul 2016 fără pierderi, iar pentru 2017 conducerea îşi propune trecerea pe profit.
‘Anul 2016 a fost unul bun din punct de vedere al rezultatelor Metrorex, în sensul că am încheiat exerciţiul financiar echilibrat, fără pierderi. Practic, noi l-am încheiat cu un profit de circa 16 milioane de lei. Banii aceştia au fost returnaţi la bugetul de stat, pentru că, potrivit Hotărârii 482/99, articolul 5, Metrorex primeşte subvenţii de la bugetul de stat ca diferenţă între cheltuielile totale de transport călători cu metroul şi veniturile proprii. Ca să spun aşa, rezultatele au fost foarte bune. Ne-am încadrat în plăţile restante, în valorile prevăzute şi aprobate în buget, în creanţele restante, deci obiectivele financiare au fost îndeplinite. Cu privire la anul 2017, este prima dată când ne propunem să avem profit şi am lucrat la un proiect de lege care aprobă Ordonanţa 83/2016 cu mici modificări, care ar permite Metrorex începând cu acest an să obţină profit. Deci, ne-am propus ca din acest an Metrorex să treacă pe profit’, a declarat, la începutul acestei luni, pentru AGERPRES, directorul general al companiei, Marin Aldea.