ANAF a ridicat sechestrul de pe bunurile TVR – surse

Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis ridicarea sechestrului de pe bunurile Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pentru că nu mai există datorii care să justifice această acţiune, potrivit unor surse consultate de News.ro.
Economica.net - vin, 31 mart. 2017, 14:03
ANAF a ridicat sechestrul de pe bunurile TVR - surse

TVR nu mai are restanţe către Fisc care să mai justifice sechestrarea bunurilor, acestea au fost plătite”, au precizat sursele respective, potrivit News.ro.

În luna februarie a acestui an, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF a pus sechestru pe bunuri ale televiziunii publice în valoare totală de aproape 150 de milioane de lei, pentru garantarea recuperării restanţelor bugetare ale acesteia, potrivit Profit.ro.

Inspectorii Fiscului au pus gaj pe active dintre cele mai diverse ale TVR, de la echipamente de telecomunicaţii în valoare de zeci de milioane de lei la celebrele porţi de acces în incinta instituţiei din strada Ermil Pangrati şi din Calea Dorobanţi, scrie Profit.ro.

Potrivit ultimelor informaţii oficiale disponibile la 30 septembrie 2016, Societatea Română de Televiziune (SRTv) datora în total bugetelor statului peste jumătate de miliard de lei.

Inspectorii ANAF au încheiat cinci procese-verbale de sechestru cu bunuri ale TVR, punând gaj pe active în valoare estimată totală de aproape 150 de milioane de lei.

Patru dintre cele cinci documente menţionează tipul generic de active sechestrate şi valoarea totală estimată a acestora. Astfel, Fiscul a pus sechestru pe 3.543 de „echipamente” în valoare totală estimată de 87,52 milioane lei, 1.382 de „mijloace fixe-garanţii-echipamente” estimate la 44,68 milioane lei, 774 de „mijloace fixe-garanţii-tehnică de calcul” de circa 8 milioane lei, plus 798 de „mijloace fixe-tehnică de calcul” de 6,18 milioane lei.

Al cincilea proces-verbal de sechestru conţine lista detaliată a unui număr de 59 de bunuri diverse ale TVR gajate de ANAF. Printre ele – „poartă acces metalică comandă electrică Pangrati”, la valoarea estimată de circa 1.500 lei. Nu a scăpat de sechestru nici „poarta acces metalică comandă electrică Dorobanţi”, estimată însă la doar 81 de lei.

Cel mai scump activ enumerat în acest ultim proces-verbal de sechestru este o platformă de antenă de satelit de 9 metri, estimată la circa 555.000 de lei. Pe listă mai sunt incluse elemente de mobilier, grilaje metalice, instalaţii de alimentare cu energie electrică, rezervoare, cabluri, cabine, containere, centrale termice şi garaje.

În perioada 2009-2015 inclusiv, TVR a cumulat pierderi nete totale în sumă de peste 620 milioane lei.

De la 1 februarie a fost abrogată taxa TV şi cea radio, prin intrarea în vigoare a legii PSD de eliminare a unui număr de 102 taxe nefiscale.  Taxa TV a fost înlocuită cu finanţarea direct de la bugetul de stat. Legea iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea prevede că „Prin legea bugetară anuală se aprobă fondurile de la bugetul de stat, alocate Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare”.

În consecinţă, bugetul TVR pe 2017, aprobat de Guvernul Grindeanu şi votat de Parlament, este de peste 7 ori mai mare decât cel aferent anului trecut, fiind majorat de la 124,7 milioane lei la nu mai puţin de 950 milioane lei. 

Te-ar mai putea interesa și
China răspunde ameninţării lui Trump de creştere a tarifelor vamale: „Nimeni nu va câştiga un război comercial”
China răspunde ameninţării lui Trump de creştere a tarifelor vamale: „Nimeni nu va câştiga un război comercial”
Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei în SUA a dat asigurări că "nimeni nu va câştiga un război comercial sau tarifar" după ce preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a promis cote......
Formula 1, acord de principiu cu GM pentru intrarea pe grilă a noii echipe GM/Cadillac din 2026
Formula 1, acord de principiu cu GM pentru intrarea pe grilă a noii echipe GM/Cadillac din 2026
Formula 1 a anunţat că a ajuns la un acord de principiu cu General Motors (GM) pentru a sprijini încorporarea GM/Cadillac ...
Protecţionismul revine la nivel mondial. Care sunt pericolele politicilor ce îşi propun să apere interesele domestice – raport BERD
Protecţionismul revine la nivel mondial. Care sunt pericolele politicilor ce îşi propun să apere interesele domestice ...
O revenire globală a politicilor industriale care îşi propun să protejeze interesele domestice ameninţă cooperarea ...
Nissan caută un investitor care să înlocuiască acțiunile vândute de Renault
Nissan caută un investitor care să înlocuiască acțiunile vândute de Renault
Constructorul auto japonez Nissan Motor caută un investitor pe termen lung, în special o bancă sau un grup de asigurări, ...