Oficial Dubai: Emiratul aşteaptă în acest an circa 62.000 de turişti români, în creştere cu 20% faţă de 2016, fiind o „ţintă ambiţioasă”

Dubaiul aşteaptă în acest an circa 62.000 de turişti români, cu 20% mai mulţi faţă de anul trecut, bazându-se pe ofertele din ce în ce mai diversificate, pe noile parcuri de distracţii deschise, precum şi pe oportunităţile pentru familiile cu copii, a declarat pentru News.ro Nader Albastaki, director senior în cadrul Autorităţii pentru Turism şi Marketing Dubai (DTCM), organizaţia oficială a guvernului din Dubai care se ocupă cu promovarea emiratului.
Economica.net - Dum, 09 apr. 2017, 13:54
Oficial Dubai: Emiratul aşteaptă în acest an circa 62.000 de turişti români, în creştere cu 20% faţă de 2016, fiind o

Anul trecut, 51.300 de turişti români au vizitat Dubaiul, cu aproape 10% mai mulţi decât în 2015, potrivit News.ro.

„Ne aşteptăm ca acest număr să crească cu 20% în acest an. Este o ţintă foarte ambiţioasă pe care ne-am stabilit-o, dar avem încredere că o vom atinge”, a airmat Albastaki, pentru News.ro.

Creşterea numărului de turişti din România este dublă faţă de majoarea raportată pentru numărul total de turişti. În 2016, Dubai a fost vizitat de 14,9 milioane de turişti din întreaga lume, cu circa 5% mai mult decât în anul precedent.

Factorii care stau la baza acestei creşteri sunt ofertele din ce în ce mai diversificate ale emiratului, afirmă oficialul.

De altfel, autorităţile din Dubai mizează pe deschiderea parcurilor de distracţii şi pe noile oportunităţi pentru familiile cu copii, ca să atragă turişti din întreaga lume.

Între cele mai noi atracţii din Dubai sunt parcurile de distracţii IMG Worlds of Adventure şi Legoland Dubai, deschise anul trecut, Dubai Canal, dar şi Riviera Palm Jumeirah (o alee lungă de 11 km) şi Green Planet, un paradis tropical în inima urbană a oraşului, primul bio-dom din regiune ce recrează o pădure tropicală cu bogata ei biodiversitate.

„Am crescut ofertele pentru familii, am umplut un gol care lipsea”, precizează oficialul de la Dubai Tourism and Commerce Marketing (DTCM), autoritatea guvernamentală de turism.

Însă emiratul este într-o continuă competiţie şi se pregăteşte de Expoziţia Mondială din 2020. Dubaiul este împânzit practic de macarele, fiecare dezvoltând un nou hotel sau o nouă clădire rezidenţială.

Astfel, până la deschiderea Dubai World Expo din 2020, autorităţile vor să termine o nouă „cea mai înaltă clădire din lume”, The Tower, în Dubai Creek Harbour, construit de Emaar Properties, aceeaşi companie care se află şi în spatele Burj Khalifa.

Turnul este, de altfel, unul dintre cele mai cunoscute obiective ale emiratului, alături de Dubai Mall, cu Dubai Aquarium & Underwater Zoo şi Burj al-Arab, singurul hotel de şapte stele din lume.

Emiratul construieşte totodată, la doar 10 kilometri de aeroport, The Dubai Crocodile Park, estimat a se finaliza în acest an, ca şi Dubai Frame, o structură înaltă de 150 de metri, care va arăta atât partea nouă a oraşului, cât şi părţile mai vechi ale acestuia.

„Lucrurile se schimbă de la an la an, tot timpul se construieşte”, adaugă Albastaki.

Dubaiul vrea să atingă 20 milioane turişti pe an până în 2020, ţintă stabilită de autorităţi.

La finalul anului trecut, în Dubai erau 100.000 de camere de cazare, însă autorităţile preconizează că numărul acestora va creşte cu 40-60%, la 142.000-160.000 camere până în 2020.

„Primim turişti din India, Arabia Saudită, Marea Britanie, Aman, China, dar şi din economiile emergente, asupra cărora ne focusăm, din centrul Europei, Africa sau Coreea”, spune Albastaki.

Autoritatea pentru Turism şi Marketing Dubai (DTCM – Dubai Tourism and Commerce Marketing) este organizaţia oficială a guvernului care se ocupă cu promovarea Dubaiului ca destinaţie turistică internaţională şi un important centru comercial. În plus, autoritatea este responsabilă pentru licenţierea şi clasificarea tuturor serviciilor în turism din Dubai, inclusiv nivelul de activitate al hotelurilor şi agenţiilor de voiaj.

Te-ar mai putea interesa și
Răspunsul la întrebarea de ce l-au votat românii pe Călin Georgescu, oferit chiar de acesta în cartea sa. Programul său îi vizează pe micii producători, „sclavul salariat cocoşat de credite, vânzătorul de la hipermarketul străin”
Răspunsul la întrebarea de ce l-au votat românii pe Călin Georgescu, oferit chiar de acesta în cartea sa. Programul ...
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din ţara noastră. Răspunsul la întrebarea de ce a primit cele mai......
China răspunde ameninţării lui Trump de creştere a tarifelor vamale: „Nimeni nu va câştiga un război comercial”
China răspunde ameninţării lui Trump de creştere a tarifelor vamale: „Nimeni nu va câştiga un război comercial”
Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei în SUA a dat asigurări că "nimeni nu va câştiga un război comercial sau ...
Formula 1, acord de principiu cu GM pentru intrarea pe grilă a noii echipe GM/Cadillac din 2026
Formula 1, acord de principiu cu GM pentru intrarea pe grilă a noii echipe GM/Cadillac din 2026
Formula 1 a anunţat că a ajuns la un acord de principiu cu General Motors (GM) pentru a sprijini încorporarea GM/Cadillac ...
Protecţionismul revine la nivel mondial. Care sunt pericolele politicilor ce îşi propun să apere interesele domestice – raport BERD
Protecţionismul revine la nivel mondial. Care sunt pericolele politicilor ce îşi propun să apere interesele domestice ...
O revenire globală a politicilor industriale care îşi propun să protejeze interesele domestice ameninţă cooperarea ...