DSP Ilfov: În mai multe localităţi sunt probleme cu calitatea apei potabile

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a prezentat joi, într-o informare adresată populaţiei, situaţia calităţii apei în mai multe localităţi din judeţ, din care două au primit notificare de respingere, conform ultimelor analize efectuate.
Economica.net - joi, 13 apr. 2017, 10:28
DSP Ilfov: În mai multe localităţi sunt probleme cu calitatea apei potabile

Astfel, în localitatea Berceni sistemul de aprovizionare cu apă potabilă, operat de primărie până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol SA, a primit notificare de respingere datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru amoniu şi mangan.

Şi pentru localitatea 1 Decembrie, unde sistemul de aprovizionare cu apă a fost preluat tot de societatea EuroApavol SA, s-a primit notificare de respingere datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru amoniu.

La Bragadiru, Cornetu, Pantelimon, Ciorogârla, Baloteşti, Corbeanca şi Afumaţi calitatea apei este corespunzătoare şi populaţia a fost informată prin Autoritatea Publică Locală că apa poate fi folosită pentru băut, prepararea hranei şi alte scopuri casnice.

În localitatea Dărăşti parametrii determinaţi sunt în limite normale cu excepţia manganului, iar la Snagov – Ghermăneşti parametrii determinaţi sunt în limite normale cu excepţia nitraţilor.

DSP Ilfov precizează că monitorizează permanent calitatea apei din judeţ. Atunci când se constată depăşiri ale parametrilor de calitate ai apei furnizate prin sistemele publice din judeţul Ilfov sunt stabilite măsuri şi termene de remediere pentru operatorii de apă care au înregistrat neconformităţi şi sunt informate autorităţile administraţiei publice locale cu privire la calitatea apei şi măsurile care trebuie întreprinse. În cazul în care se constată că apa nu poate fi folosită în scop potabil, este informată populaţia din localitatea respectivă să nu folosească apa pentru băut sau prepararea hranei, ci numai în scop igienic.

Totodată, ca urmare a informării DSP Ilfov, societatea Apă-Canal Ilfov afirmă, într-un comunicat difuzat joi, că apa distribuită în judeţ poate fi folosită pentru băut, pentru prepararea hranei, precum şi pentru alte scopuri casnice.

‘Apa distribuită în aria de operare a companiei noastre, respectiv în localităţile Pantelimon, Bragadiru, Cornetu, Ciorogârla, Domneşti, Dobroeşti, Brăneşti, Cernica, Glina, Baloteşti, Ciolpani, Tunari şi Mogoşoaia, se încadrează în parametrii de potabilitate şi poate fi distribuită populaţiei ca apă destinată consumului uman, poate fi folosită pentru băut, pentru prepararea hranei, precum şi pentru alte scopuri casnice’, se arată în comunicatul SC Apă-Canal Ilfov SA.

Sursa citată menţionează că adresele DSP, precum şi buletinele de analiză a calităţii apei potabile pot fi consultate pe site-ul companiei – www.acilfov.ro, secţiunea Calitate Apa.

Te-ar mai putea interesa și
International Workplace Group deschide un centru Spaces în București, în clădirea Vastint Business Garden
International Workplace Group deschide un centru Spaces în București, în clădirea Vastint Business Garden
International Workplace Group, cel mai mare furnizor de soluții de muncă hibridă din lume, cu mărci precum Spaces și Regus, deschide un spațiu de lucru flexibil de ultimă generație în......
Record de gaze naturale exportate de Norvegia în 2024. Previziunile sunt că livrările vor rămâne la niveluri asemănătoare și în anii următori
Record de gaze naturale exportate de Norvegia în 2024. Previziunile sunt că livrările vor rămâne la niveluri asemănătoare ...
Norvegia a exportat o cantitate record de gaze naturale anul trecut, iar volumele ar urma să rămână aproape de acest ...
Airbus rămâne cel mai mare constructor de avioane civile din lume, cu 766 de aeronave comerciale livrate anul trecut
Airbus rămâne cel mai mare constructor de avioane civile din lume, cu 766 de aeronave comerciale livrate anul trecut
Airbus a livrat 766 de aeronave comerciale în 2024 către 86 de clienţi din întreaga lume şi îşi va menţine pentru ...
Curtea de Conturi Europeană critică lipsa prevederilor clare privind intervenţiile asupra preţurilor de pe piața cardurilor din UE
Curtea de Conturi Europeană critică lipsa prevederilor clare privind intervenţiile asupra preţurilor de pe piața cardurilor ...
Abordarea UE în ceea ce priveşte plăţile digitale a făcut ca acestea să devină mai sigure, mai rapide şi mai puţin ...