‘Legea este în linie dreaptă, iar orizontul de timp este, cum scrie în programul de guvernare, că de la data de 1 iulie ea să se aplice. Se va aplica obligatoriu de la data de 1 iulie. Legea este bună, vor mai fi făcute probabil suficiente amendamente în Parlament şi suntem deschişi. Am apucat să mă uit pe amendamentele care au sosit până acum pe adresa pe care am dat-o, a Ministerului Muncii, în majoritatea dintre cazuri nu s-a citit legea pentru că altfel nu aveau cum să facă asemenea greşeli sau să pună astfel de întrebări. Pur şi simplu, ei îşi includ vechimea în salariul de bază, cum era până acum, dar această lege are vechimea în afara salariului de bază, după care se adună şi la ele se aplică sporurile’, a spus ministrul la Palatul Parlamentului.
Ea a adăugat că urmează să studieze toate amendamentele care au venit pentru acest proiect şi să mai aibă întâlniri cu câţiva dintre liderii de sindicat.
‘O să depunem legea în Parlament cât mai repede. Eu nu am niciun stres că ea nu va trece destul de repede în Parlament, tocmai din cauza aceasta am luat şi amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari să vedem ce mai putem modifica noi direct, ca atunci când o depunem să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară. Am luat în calcul şi o eventuală retrimitere a preşedintelui către Parlament. Luna iunie să fie pentru atacul la Curtea Constituţională sau pentru întoarcerea în Parlament. Mai avem o lună în care putem să intrăm cu ea în dezbatere şi dacă este corectată, nu va mai fi necesară o dezbatere atât de îndelungată’, a menţionat Vasilescu.
Ministrul Muncii a precizat că, în legea salarizării, salariul de bază al preşedintelui va fi cel mai mare, dar vor exista alte categorii care, după ce li se vor adăuga sporurile, vor avea venituri mai mari ca ale preşedintelui.