Membru al clanului Cămătaru, complicele procurorului Maximilian Bălăşescu

Procurorul Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Ilfov, l-a avut complice la luarea de mită pe Marian Simirianu, membru al clanului Cămătaru, condamnat în două dosare ale fraţilor Ion şi Vasile Balint. Bălăşescu a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA după ce ar fi cerut 300.000 de euro de la un denunţător.
Economica.net - mie, 01 feb. 2012, 20:20

Maximilian Bălăşescu a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA după ce ar fi cerut 300.000 de euro de la un denunţător, pentru a-l cerceta pe acesta într-un dosar disjuns în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală.

UPDATE, ora 23.28 Maximilian Bălăşescu ar fi negociat în toaleta Parchetului Ilfov banii pe care urma să îi primească, discuţia dintre el şi negociator fiind surprinsă de procurori într-o înregistrare ambientală care se leagă şi cu o serie de SMS-uri dintre el şi finul său Cristian Ene, potrivit unor surse judiciare.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că în această cauză se fac acte de urmărire penală şi faţă de alte două persoane, acuzate de complicitate la luare de mită, scrie Mediafax.

Astfel, procurorii DNA au cerut instanţei Curţii de Apel Bucureşti atât arestarea lui Maximilian Bălăşescu, acuzat de luare de mită, cât şi a lui Marian Cristian Ene şi Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mită. Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a început judecarea cererii de arestare preventivă pentru 29 de zile a celor trei.

Marian Simirianu face parte din clanul Cămătarilor, el fiind deja condamnat în două dosare ale fraţilor Ion şi Vasile Balint.

Într-unul dintre dosar, în 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat definitiv pe Vasile Balin, zis Sile Cămătaru, la 15 ani de închisoare şi pe Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, la nouă ani de închisoare. Alături de Sile Cămătaru au fost condamnate mai multe persoane, printre care şi Marian Simirianu, care a primit o pedeapsă de 6,6 ani.

În motivarea deciziei, instanţa nota că Marian Simirianu este „o persoană cu o statură impozantă, angajat de-a lungul timpului ca agent de pază la o serie de localuri de noapte şi discoteci şi, totodată, un apropiat al fraţilor Balint, o persoană care avea toate calităţile necesare pentru a putea pune, împreună cu inculpata (Tatiana Ceremuş, n.r.), bazele unei grupări care să tragă foloase materiale din activitatea diferitelor prostituate„.

Rolul lui Simirianu a fost dublu – de protector, persoană capabilă să intervină în situaţia unor neplăceri ivite cu alte grupări infracţionale în cazul în care era necesară folosirea violenţei ori a relaţiilor din lumea interlopă a Capitalei, precum şi de persoană care racolează diverşi clienţi dispuşi să plătească, pentru a întreţine raporturi sexuale cu prostituatele asupra cărora avea un control împreună cu Ceremuş, preciza instanţa în motivare.

Într-un alt dosar al fraţilor Cămătaru, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, în aprilie 2011, condamnarea lui Marian Simirianu la şase ani de închisoare.

Procurorul Maximilian Bălăşescu a fost reţinut pentru că ar fi cerut 300.000 de euro de la un denunţător, pentru a-l cerceta pe acesta într-un dosar disjuns în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori rezultă că, în ianuarie 2012, Maximilian Bălăşescu, în calitatea sa de procuror, a pretins de la un denunţător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranşe. În schimbul banilor, el urma să dispună ridicarea măsurilor asiguratorii luate faţă de denunţător, într-un dosar în care acesta era cercetat, alături de alte persoane, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, procurorul urma să dispună, cu privire la acelaşi denunţător, disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală.

Maximilian Bălăşescu a fost prins în flagrant delict, marţi, în timp ce primea de la denunţător, prin intermediar, suma de 90.000 lei şi 80.000 euro.

Te-ar mai putea interesa și
Accident aviatic în Coreea de Sud. 85 de morți VIDEO
Accident aviatic în Coreea de Sud. 85 de morți VIDEO
Cel puţin 85 de persoane au murit într-un accident aviatic în Coreea de Sud, după ce un avion a aterizat forțat pe un aeroport ....
Sabotajul unui cablu electric în Marea Baltică: Petrolierul suspectat a fost arestat de poliţia finlandeză
Sabotajul unui cablu electric în Marea Baltică: Petrolierul suspectat a fost arestat de poliţia finlandeză
Petrolierul Eagle S suspectat că face parte din "flota fantomă" a Rusiei şi că a provocat o pană a unui cablu submarin ...
Un articol al lui Elon Musk care reiterează sprijinul său pentru AfD declanşează o controversă în Germania
Un articol al lui Elon Musk care reiterează sprijinul său pentru AfD declanşează o controversă în Germania
Miliardarul Elon Musk şi-a reînnoit apelul ca germanii să voteze partidul de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania ...
Ce se întâmplă cu o hidrocentrală emblematică a României. Anunț de la Hidroelectrica
Ce se întâmplă cu o hidrocentrală emblematică a României. Anunț de la Hidroelectrica
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a lansat licitația pentru reabilitarea a patru ...