”La autostrada Lugoj -Deva se lucrează, sunt porţiuni unde se lucrează foarte bine, în altele, mai încet. Cât mai curând sper să putem finaliza acest tronson, cu excepţia unei porţiuni unde sunt probleme cu tunelul pentru traversarea urşilor, care nu era în proiect. A intervenit anul trecut, când o asociaţie de protecţia mediului a făcut presiuni la nivelul guvernului tehnocrat”, a afirmat Dragoş Titea, într-o conferinţă de presă.
El a punctat că natura şi animalele trebuie protejate, dar că din discuţiile pe care le-a avut cu vânători şi persoane din mediul iubitorilor de animale i s-a spus că în acea zonă nu sunt urşi. ”Nu aş vrea să se blocheze proiectul acestei autostrăzi, pentru că face parte din coridorul IV paneuropean, care leagă România de Occident”, a clarificat secretarul de stat.
În altă ordine de idei, Titea a precizat că pentru centura de sud a Timişoarei, data de 8 iunie este limita de depunere a ofertelor care se vor analiza şi se va da drumul la proiectul de execuţie.
Centura rutieră va avea câte o bandă pe sens, considerată de municipalitatea timişoreană ca fiind insuficientă.
”Studiul de impact, pentru momentul acesta, ne arată că avem cele două benzi (pe sens, n.r.) cu cele două benzi de acostament stânga – dreapta, ca dacă în viitor traficul va pune probleme, să putem să o transformăm în drum expres”, a afirmat Dragoş Titea.
De asemenea, el a mai subliniat că Gara de Nord Timişoara va fi reconstruită ”din temelii”, fiind inclusă într-un proiect al guvernului de reabilitare şi modernizare a 47 de staţii CFR din ţară.
”Am aprobat la nivelul Ministerului Transporturilor un proiect de modernizare a 47 de gări, în valoare totală de circa 83 de milioane de euro, din care face parte şi Gara Timişoara. Până demarăm proiectul, anul acesta am alocat două milioane de lei pentru lucrări mai mici de modernizare, întreţineri, peroane, igienizări, tunelul, gara propriu-zisă”, a completat secretarul de stat.
Anul acesta se va reface poarta de intrare în gară dinspre liniile de peron. Se va realiza şi un studiu de fezabilitate şi expertiza tehnică ce vor decide dacă reconstrucţia se va face pe actualul schelet al infrastructurii sau pe unul nou.
”Reconstrucţia va fi din temelii. Dacă va fi pe acelaşi schelet sau nu, depinde de studiul de fezabilitate şi de expertiza tehnică”, a declarat pentru AGERPRES Dragoş Titea.