Consiliul Judeţean Arad a obţinut o finanţare europeană de 33 milioane de euro pentru trei drumuri judeţene

Autorităţile judeţene din Arad au semnat, joi după-amiază, două contracte de finanţare pentru proiecte de modernizare a trei drumuri judeţene, cu un total de aproximativ 80 de kilometri, valoarea investiţiilor fiind estimate la peste 33 de milioane de euro, 85 la sută din sumă fiind nerambursabilă de la Uniunea Europeană, scrie News.ro.
Economica.net - joi, 25 mai 2017, 16:58
Consiliul Judeţean Arad a obţinut o finanţare europeană de 33 milioane de euro pentru trei drumuri judeţene

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Arad şi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest au semnat două contracte de finanţare a lucrărilor de reabilitare a trei drumuri judeţene importante, fiind cele mai ample lucrări de infrastructură rutieră ale administraţei judeţene după 1989, scrie News.ro.

CJ Arad a obţinut, în total, peste 33 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei, respectiv 85 la sută, fiind fonduri europene nerambursabile. Guvernul va plăti 13 la sută din valorea facturilor, iar autorităţile judeţene doar doi la sută.

Proiectele sunt finanţate din Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 şi prevăd lucrări pe trei drumuri judeţene importante, respectiv Arad – Pâncota, Buteni – Pâncota şi Sânpetru German – limita cu judeţul Timiş, în total peste 80 de kilometri.

”Proiectele reprezintă o modernizare a drumurilor, adică se va interveni în zona de fundaţie, nu doar un covor asfaltic, ceea ce înseamnă o durată mai mare de «viaţă» a drumului”, a spus directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat că modernizarea drumurilor va face posibil un acces mult mai uşor spre zone turistice ale judeţului, în condiţiile în care pe anumite porţiuni acum se circulă foarte greu, precum între Arad şi Şiria.

Până în 2020, CJ Arad şi-a propus să reabiliteze cu fonduri europene 300 de kilometri de drumuri judeţene, din totalul de 1.200.

”Ţinând cont de faptul că, dacă ne-am baza pe sumele alocate din bugetul de stat, am reuşi să asfaltăm aproximativ cinci kilometri pe an, strategia noastră s-a axat pe atragerea de fonduri din alte surse. Iar cel mai important instrument de lucru pentru realizarea a ceea ce ne-am propus îl reprezintă fondurile europene”, a declarat vicepreşedintele CJ Sergiu Bîlcea.

Te-ar mai putea interesa și
Studiul de fezabilitate pentru un cablu submarin care va lega UE de Azerbaidjan va fi gata în două luni, iar destinația inițială e România
Studiul de fezabilitate pentru un cablu submarin care va lega UE de Azerbaidjan va fi gata în două luni, iar destinația ...
Studiul de fezabilitate pentru proiectul cablului submarin prin Marea Neagră va fi gata în următoarele două luni, a declarat miercuri preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, informează......
Forumul APPR e îngrijorat de implicațiile viitorului acord UE-Mercosur
Forumul APPR e îngrijorat de implicațiile viitorului acord UE-Mercosur
Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (Forumul APPR) îşi exprimă îngrijorarea cu privire ...
Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost condamnat la un an de monitorizare cu o brățară electronică
Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost condamnat la un an de monitorizare cu o brățară electronică
Curtea de Casaţie a Franţei, cea mai înaltă jurisdicţie franceză, a respins miercuri recursul fostului preşedinte ...
Doar 25% dintre românii de peste 15 ani au fost în vacanță anul trecut. Media UE e de 63%
Doar 25% dintre românii de peste 15 ani au fost în vacanță anul trecut. Media UE e de 63%
România se numără printre ţările Uniunii Europene cu cele mai reduse proporţii de cetăţeni care merg în vacanţă, ...