Directorul general al Uber se retrage temporar din funcţie, pe fondul scandalurilor din companie

Directorul general al Uber Technologies, Travis Kalanick, a anunţat marţi că se retrage temporar din funcţie, aceasta fiind una dintre măsurile luate după o serie de controverse care au marcat activitatea companiei, legate de cultura organizaţională, relatează Reuters citat de News.ro.
Economica.net - mie, 14 iun. 2017, 07:54
Directorul general al Uber se retrage temporar din funcţie, pe fondul scandalurilor din companie

Decizia lui Kalanick a avut loc după o investigaţie de mai multe luni condusă de fostul procuror general al SUA Eric Holder, angajat de Uber pentru a analiza cultura şi practicile de muncă din compania care oferă servicii de comandă a transporturilor prin întermediul unei aplicaţii de smartphone, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală făcute de o fostă angajată, scrie News.ro.

Uber a publicat marţi recomandările din raportul redactat de Holder, care include reducerea autorităţii lui Kalanick şi introducerea unui control mai mare asupra cheltuielilor, resurselor umane şi a comportamentului directorilor.

Plecarea lui Kalanick, chiar dacă este temporară, este o lovitură în lumea startup-urilor din Silicon Valley, unde fondatorii de companii s-au bucurat în ultimii ani de o autonomie mare, devenind deseori sinonimi cu firmele lor.

Totodată, marchează un moment de răscruce pentru Uber, care a fost în mare parte definită de strategia lui Kalanick, în vârstă de 40 de ani.

Acesta a spus că are nevoie de timp pentru a-şi reveni după moartea mamei sale şi pentru a lucra la stilul său de conducere, potrivit unui email destinat angajaţilor, obţinut de Reuters. Kalanick nu a precizat cât va lipsi din companie.

Compania a prezentat marţi angajaţilor 47 de recomandări destinate directorilor şi schimbările de politici adoptate duminică de consiliul de administraţie, într-o şedinţă la care Kalanick nu a participat.

Şedinţa a fost marcată de o remarcă sexistă a unui membru al board-ului, David Bonderman, despre femeile care vorbesc prea mult. Ulterior Bonderman a demisionat, spunând că afirmaţia sa a fost ”neglijentă, nepotrivită şi fără scuză”.

Între recomandările făcute de firma lui Holden, Covington and Burling, se află adăugarea unui director independent în consiliul de administrare, trainingul obligatoriu al directorilor şi un comitet de audit cu o independenţă mai mare pentru supravegherea cheltuielilor şi a managementului.

Te-ar mai putea interesa și
Gigantul Bosch, cu peste 10.000 de angajaţi în România, anunță concedierea a mai bine de 5.000 de angajaţi la nivel mondial – Reuters
Gigantul Bosch, cu peste 10.000 de angajaţi în România, anunță concedierea a mai bine de 5.000 de angajaţi la nivel ...
Gigantul german din domeniul ingineriei Robert Bosch a anunţat că intenţionează să concedieze până la 5.500 de angajaţi, un nou indiciu al dificultăţilor din industria auto germană,......
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ţărilor dezvoltate în combaterea schimbărilor climatice
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ...
Preşedinţia azeră a COP29 a propus stabilirea contribuţiei ţărilor dezvoltate la finanţarea combaterii schimbărilor ...
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, la Budapesta, că era important ca vineri să se ajungă ...
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR, firma energetică de stat din Azerbaidjan, este în negocieri cu potenţiali cumpărători pentru vânzarea participaţiilor ...