„Am menţionat încă o dată faptul că România, după aderarea la UE, a înregistrat progrese importante în ceea ce priveşte statul de drept şi a luptei împotriva corupţiei. Totodată, am avertizat că abateri de la calea deja începută ar putea pune la îndoială progresele înregistrate în procesul de reformă, dar ştiu, totodată, că preşedintele Iohannis sprijină acest proces şi vreau să îi mulţumesc în acest sens pentru eforturile depuse în beneficiul statului de drept din România”, a afirmat oficialul german.
Ea a spus că a mai discutat cu preşedintele Iohannis despre Consiliul European, unde „România şi Germania au poziţii comune”, cum ar fi combaterea terorismului, protecţia mediului şi migraţia.
„Am discutat cu preşedintele Iohannis despre evoluţia din regiune şi spiritul cooperării trebuie să joace un rol important aici, deoarece, în anumite ţări, precum Yemen sau Siria, va fi nevoie de politici speciale”, a mai spus ea.
Iohannis a afirmat, la rândul său, că printre subiectele discutate s-a aflat şi cel privind preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, dar şi politica externă.
„Relaţia cu Germania este pentru România nu doar una de importanţă strategică, este şi o relaţie privilegiată şi, cu siguranţă, una dintre cele mai bune relaţii pe care le avem, şi doamna cancelar şi cu mine ne-am propus să păstrăm această relaţie şi să o îmbunătăţim”, a afirmat el.