Premieră pe autostrăzile din România: licitaţie de drum nou care n-a fost contestată

Premieră la autostrăzi. Câştigătorul licitaţiei pentru finalizarea Podului peste Someşul Mic, de la Gilău, nu a fost contestat. Contractul urmează să fie semnat în următoarele trei săptămâni.
Economica.net - mie, 05 iul. 2017, 21:22
Premieră pe autostrăzile din România: licitaţie de drum nou care n-a fost contestată

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a primit până acum nicio contestaţie la licitaţia pentru Nodul Gilău, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Potrivit lui, contractul cu firma declarată câştigătoare urmează să fie semnat în următoarele trei săptămâni.

ECONOMICA.NET a relatat în premieră că italienii de la Tirrena Scavi au fost selectaţi pentru finalizarea Podului peste Someşul Mic de lângă Cluj – Napoca. Acesta va lega tronsoanele Gilău – Nădăşelu şi Gilău – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania.

Contractul pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău și conexiunea dintre Secțiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1 (Autostrada Braşov – Târgu Mures – Cluj – Oradea) a fost câştigat de ofertantul TIRRENA SCAVI SPA ITALIA, cu preţul de 25,97 milioane de lei, fără TVA, au precizat ulterior reprezentanţii CNAIR.

Rezultatul procedurii de atribuire a acestui contract a fost comunicat tuturor ofertanţilor în data de 23 iunie 2017. Termenul legal până la care putea fi formulate notificări prealabile contestaţiei a expirat.

Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte şi director executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură, consideră că aceasta este prima licitaţie majoră de la autostrăzi în care câştigătorul nu este contestat. Reprezentantul API explică situaţia prin schimbarea procedurilor pentru depunerea contestaţiilor.

Pe de altă parte, alte surse din domeniu apreciază că premiera de la autostrăzi se explică prin campania începută de autorităţi împotriva contestatarilor de meserie şi ameninţările cu întocmirea unei liste negre.

Construcţia podului de la Gilău a fost începută de către americanii de la Bechtel care au realizat şi tronsonul Gilău – Câmpia Turzii, înainte de rezilierea contractului cu statul român pentru Autostrada Transilvania.

Fără acest pod nu se va putea circula pe tronsonul Gilău – Nădăşelu, care este realizat în proporţie de 90% şi ar putea fi terminat de către Spedition UMB anul acesta.

Procedura de atribuire a contractului de execuţie pentru pod a fost reluată în luna august 2016. CNAIR estimează finalizarea procedurii şi semnarea contractului în cursul lunii iulie 2017. Termenul pentru execuţia lucrarilor este programat pentru 10 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora.

Te-ar mai putea interesa și
Honda și Nissan lucrează la o fuziune între egali, pentru a lupta contra Tesla și a producătorilor chinezi
Honda și Nissan lucrează la o fuziune între egali, pentru a lupta contra Tesla și a producătorilor chinezi
Producătorii de automobile japonezi Honda și Nissan sunt în discuții pentru aprofundarea legăturilor, potrivit surselor, inclusiv o posibilă fuziune, deoarece provocările Tesla și rivalii......
Calea ferată Brașov – Sighișoara: „Cârtițele” Eleni și Varvara, oprite forțat din cauza unor condiții fizice imprevizibile
Calea ferată Brașov – Sighișoara: „Cârtițele” Eleni și Varvara, oprite forțat din cauza unor condiții ...
"Cârtițele" Eleni și Varvara, care sapă cele două fire ale Tunelului Ormeniș de 7,1 kilometri de pe traseul liniei ...
Județele în care s-au vândut cele mai multe apartamente în primele 11 luni din acest an
Județele în care s-au vândut cele mai multe apartamente în primele 11 luni din acest an
Tranzacțiile cu unități individuale au fost mai multe anul acesta decât în 2023. Creșterea este de 8% pentru primele ...
Încă o companie românească se extinde în toată regiunea. SmartWrap intră în Ungaria, Polonia, Bulgaria și Republica Moldova
Încă o companie românească se extinde în toată regiunea. SmartWrap intră în Ungaria, Polonia, Bulgaria și Republica ...
Piața ambalajelor flexibile din România s-a dublat în ultimii zece ani și a ajuns la circa 250 milioane de euro, urmând ...