Thyssenkrupp este al treilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal şi Tata Steel.
Costurile administrative de 2,4 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) sunt mult prea ridicate şi vor fi reduse cu 400 de milioane de euro până în septembrie 2020. Vor fi concediaţi 2.000 – 2.500 din cei 18.000 de angajaţi din zona administrativă, a anunţat grupul german.
La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Thyssenkrupp au urcat marţi cu 3,1%, la 26,965 euro, cel mai ridicat nivel din august 2011, după ce Bloomberg a anunţat reducerile de personal.
Deoarece piaţa europeană a oţelului este afectată de supracapacitatea de producţie şi cererea redusă, subsidiara din Europa a ThyssenKrupp şi-a redus deja costurile cu peste 600 de milioane de euro în cadrul programului de restructurare ce s-a încheiat în 2016.
Recent, Ternium SA a acceptat să achiziţioneze integral uzina deţinută de ThyssenKrupp în Brazilia – CSA Cia Siderúrgica do Atlantico SA – cu suma de 1,26 miliarde de euro (1,33 miliarde de dolari), încheind astfel cinci ani de eforturi eşuate ale companiei germane de a se retrage din cea mai mare economie din America Latină.
ThyssenKrupp AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, a anunţat că Ternium îşi va asuma datoria CSA de aproximativ 300 de milioane de euro pe care o are la Banca Braziliană de Dezvoltare (BNDES).
ThyssenKrupp a vândut CSA la un preţ mult mai scăzut decât se aşteptau analiştii, care estimau aproximativ trei miliarde de dolari. CSA, cel mai mare proiect străin de investiţie din Brazilia, este operaţională din 2010 şi avea un cost estimat de aproximativ zece miliarde de dolari.
ThyssenKrupp îşi extinde diviziile de ascensoare, bunuri şi componente industriale datorită preţului scăzut al oţelului.
Grupul este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.