UniCredit Bank, profit în scădere cu 0,3%, la 225,2 milioane lei, în primul semestru

UniCredit Bank a obţinut un profit net consolidat de 225,2 milioane de lei în primul semestru din 2017, în scădere cu 0,3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - mie, 09 aug. 2017, 14:05
UniCredit Bank, profit în scădere cu 0,3%, la 225,2 milioane lei, în primul semestru

‘UniCredit Bank a realizat în 2017 venituri operaţionale consolidate de 860,5 milioane de lei, în creştere cu 0,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. Această evoluţie a fost generată, în principal, de majorarea volumelor de credite şi depozite faţă de perioada similară din 2016. Cheltuielile operaţionale ating nivelul de 449,5 milioane de lei, în creştere cu 10,2%, în principal ca urmare a ajustării metodologiei pentru calcularea contribuţiei la fondul de rezoluţie. Ca rezultat, profitul net consolidat realizat de UniCredit Bank în primul semestru din 2017 s-a ridicat la 225,2 milioane de lei, în scădere cu 0,3% faţă de 2016’, se arată în document.

În aceeaşi perioadă, profitul net consolidat după interesul minoritar s-a plasat la 208,3 milioane de lei, în scădere cu 2,5% faţă de primele şase luni din 2016.

‘Indicatorii financiari ai UniCredit Bank indică o poziţie echilibrată: rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii (ROE) a fost 13,2% în primul semestru al anului 2017, în vreme ce rentabilitatea anualizată a activelor (ROA) s-a plasat la 1,2%. Raportul între costuri si venituri s-a situat la 52%, în creştere faţă de anul anterior. Banca a continuat să analizeze atent riscurile efective şi potenţiale, reflectându-le adecvat în nivelul de provizionare. Astfel, cheltuiala cu provizioanele pentru credite a ajuns la 126,9 milioane de lei la 30 iunie 2017. Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilanţ a fost de 6,8%, iar costul riscului anualizat de 112 bp’, menţionează sursa citată.

Rata creditelor neperformante, inclusiv expunerile cu improbabilitate de achitare integrală a obligaţiilor din credite s-a situat la 8,06%.

‘Volumul activelor consolidate la 30 iunie 2017 a totalizat 38,1 miliarde de lei, comparativ cu 37,6 miliarde de lei la sfârşitul anului 2016. Portofoliul de credite brute, inclusiv finanţările acordate prin leasing, a crescut cu 1,2 miliarde de lei comparativ cu sfârşitul anului 2016. Factorii care au influenţat această evoluţie au fost creşterea volumului finanţărilor acordate clienţilor din segmentul companii, a creditelor de consum pentru clienţii persoane fizice precum şi a finanţărilor prin leasing’, conform documentului.

Te-ar mai putea interesa și
Simtel intră și pe piața de furnizare de gaze
Simtel intră și pe piața de furnizare de gaze
Firma de furnizare de energie electrică din cadrul grupului românesc Simtel Team urmează să primească și licența de furnizare de gaze naturale....
Peste 1,6 milioane de europeni riscă să își piardă locul de muncă. În România, falimentele merg pe bandă rulantă
Peste 1,6 milioane de europeni riscă să își piardă locul de muncă. În România, falimentele merg pe bandă rulantă
După ani cu evoluții sub așteptările aferente unor scenarii de bază, avansul numărului insolvențelor din România ...
Şeful UniCredit exclude mutarea sediului central în Germania, în cazul unui acord cu Commerzbank
Şeful UniCredit exclude mutarea sediului central în Germania, în cazul unui acord cu Commerzbank
Directorul general al UniCredit SpA, Andrea Orcel, a exclus mutarea sediului central al băncii în Germania, dacă va achiziţiona ...
Calea ferată Brașov – Predeal: Cum arată traseul montan din cabina „Săgeții Roșii”, cel mai nou tren din România
Calea ferată Brașov – Predeal: Cum arată traseul montan din cabina „Săgeții Roșii”, cel mai nou tren ...
Ștefan Roșeanu, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF), a postat duminică imagini din cabina celui ...