Stadionul Dinamo şi alte imobile ale bazei sportive au trecut oficial în domeniul public al statului

MAI anunţă că a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, care prevede trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti al Ministerului Afacerilor Interne.
Economica.net - vin, 01 sept. 2017, 16:10
Stadionul Dinamo şi alte imobile ale bazei sportive au trecut oficial în domeniul public al statului

Imobilele vizate includ şi stadionul central.

Hotărârea de Guvern a fost iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne şi adoptată în şedinţa de Guvern din data de 30 august 2017.

În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condiţiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu aşteptările suporterilor iubitori de fotbal.

Potrivit MAI, prin Hotărârea iniţiată se revine la o situaţie de normalitate, în care statul, în calitatea sa de proprietar, îşi exercită dreptul de dispoziţie cu scopul de a asigura buna administrare a bunurilor respective.

‘Urmare a acestui ultim pas, putem spune că MAI începe practic procedura de predare a documentaţiei către Compania Naţională de Investiţii. Ministerul Afacerilor Interne face toate diligenţele pentru ca realizarea stadionului modern să se îndeplinească la timp, astfel încât publicul larg şi sportivii să beneficieze de condiţii adecvate de participare la competiţii şi de practicare a sportului.Demersul de faţă are ca obiectiv realizarea interesului public şi de importanţă naţională declarat prin Hotărârea de Guvern 1093/2013’, se arată în comunicatul MAI.

La 27 februarie, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunţa că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020. El menţiona că arena are mai mulţi proprietari, printre care ACS FC Dinamo Bucureşti, societate aparţinând fostului acţionar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea.

Ulterior, reprezentanţii Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti şi ACS FC Dinamo Bucureşti au avut mai multe întâlniri pentru a începe demersurile necesare şi legale pentru realizarea, prin Compania Naţională de Investiţii, a Obiectivului de Investiţii ”Complexul Sportiv Dinamo – Stadion Central”, dar aceştia nu au ajuns la niciun acord.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Te-ar mai putea interesa și
Victor Negrescu: PSD va veni cu o nouă abordare în modul de comunicare cu populaţia
Victor Negrescu: PSD va veni cu o nouă abordare în modul de comunicare cu populaţia
PSD îşi propune să obţină din nou încrederea românilor la alegerile parlamentare şi va veni cu o nouă abordare în modul în care comunică cu cetăţenii, a declarat, luni,......
SUA: Trump anunţă creşterea taxelor vamale pentru China, Canada şi Mexic
SUA: Trump anunţă creşterea taxelor vamale pentru China, Canada şi Mexic
Donald Trump a confirmat luni că primele sale măsuri economice după învestirea sa în ianuarie vor fi creşterea taxelor ...
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prețurile benzinei și motorinei au cresct din nou în benzinării, la trei zile de la precedenta majorare de preț
Qualcomm pare să-și fi pierdut interesul în a achiziționa Intel
Qualcomm pare să-și fi pierdut interesul în a achiziționa Intel
Interesul Qualcomm pentru achiziționarea Intel pare să se fi răcit din cauza complexităților asociate tranzacției, ...