Consorţiul este condus de fondul american Bain Capital şi include Innovation Network Corp. of Japan, Development Bank of Japan, producătorul sud-coreean de cipuri SK Hynix Inc şi patru companii tehnologice americane: Apple, Dell, Kingston Technology Corp şi Seagate Technology Plc.
Entităţile japoneze vor deţine o participaţie majoritară în Toshiba Memory Corp, pentru a influenţa deciziile cheie, în timp ce Bain Capital va deţine 49,9%.
Toshiba vrea să finalizeze tranzacţia până la sfârşitul lunii martie, pentru a putea rămâne listată la bursă. Dar, recent, partenerul său american Western Digital a anunţat că a iniţiat proceduri de arbitraj la Camera Internaţională de Comerţ (ICC) pentru a bloca vânzarea diviziei de chipuri a Toshiba. Western Digital a devenit partenerul Toshiba în operaţiunile de producţie a chipurilor de memorie după ce anul trecut a preluat SanDisk Corp pentru 15,8 miliarde de dolari.
Grupul Toshiba, al doilea producător mondial de cipuri de memorie NAND, după gigantul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, vrea să-şi vândă divizia care se ocupă de producţia de cipuri de memorie în ideea de a strânge fonduri cu care să acopere pierderile înregistrate la divizia sa americană din domeniul energiei nucleare, Westinghouse.