„Purtăm discuţii cu Great Wall cu privire la înfiinţarea unui joint venture care să producă autoturisme la Changshu”, a declarat un director de la BMW, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. O altă sursă a precizat că noul joint venture din oraşul Changshu, estul Chinei, nu va produce autoturisme cu motoare pe benzină sau diesel, ceea ce sugerează că, foarte probabil, va produce autoturisme electrice.
În cursul dimineţii de joi, Great Wall a suspendat tranzacţionarea acţiunilor sale la Bursa de la Hong Kong, după ce titlurile companiei au crescut cu 14% comparativ cu ziua precedentă, pe fondul speculaţiilor referitoare la înfiinţarea unei societăţi mixte. Înfiinţată de Wei Jianjun, Great Wall a devenit cel mai mare producător chinez de SUV-uri, oferind consumatorilor chinezi autovehicule de teren mai spaţioase şi cu preţuri mai mici decât sedanurile produse de constructorii străini precum Volkswagen AG sau General Motors Co.
Anul trecut, vânzările BMW pe piaţa din China au crescut cu 11,3%, fiind al doilea producător de automobile premium din China după Audi, divizie a Volkswagen. Atât BMW cât şi rivalul Mercedes-Benz mizează pe faptul că pot produce noi automobile electrice pe baza designului convenţional al vehiculelor, în pofida scepticilor care susţin că este nevoie de o abordare mai radicală pentru face faţă concurenţei venite din partea Tesla şi a altor start-upuri.
În paralel, autorităţile de la Beijing şi-au propus ca automobilele electrice şi cele hibride să reprezinte o cincime din vânzările de automobile în 2025 şi pentru a-şi atinge acest obiectiv intenţionează să relaxeze prevederile cu privire la înfiinţarea de societăţi mixte.