Complexul Energetic Oltenia vrea să majoreze salariile angajaţilor anul viitor

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, vrea să le majoreze salariile celor aproximativ 13.300 angajaţi, de anul viitor, dacă va încheia anul în curs pe profit, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul companiei.
Economica.net - vin, 27 oct. 2017, 09:33
Complexul Energetic Oltenia vrea să majoreze salariile angajaţilor anul viitor

„Având în vedere faptul că rezultatele financiare înregistrate creează premisele încheierii anului 2017 cu profit, va exista posibilitatea ca angajaţii să beneficieze de majorări salariale în anul 2018”, se arată în comunicat.

Nu este însă specificată suma exactă pe care o vor primi în plus angajaţii.

Aproximativ 40 de angajaţi ai Complexul Energetic Oltenia (CEO) au intrat în greva foamei, marţi, nemulţumiţi de nivelul salariilor în raport cu condiţiile de muncă, potrivit liderului Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldaruşe. Oamenii susţin că producţia a crescut, mulţi dintre mineri au plecat, dar salariile au rămas la 1.400 – 1.700 de lei, în timp ce ale conducerii au crescut constant.

De asemenea, pe 23 octombrie, conducerea C.E. Oltenia a încheiat un acord cu toate federaţiile sindicale representative care au semnat Contractul Colectiv de Muncă.

„Prin acordul semnat de ambele părţi (administraţie – sindicate), s-a stabilit modalitatea de alocare a drepturilor salariale aferente orelor suplimentare efectuate ca urmare a necesităţii asigurării stocurilor de cărbune şi funcţionării în siguranţă a grupurilor energetice în perioadă de iarnă, conform programului stabilit”, arată comunicatul.

Oficialii companiei spun că orice economie înregistrată la fondul de salarii prevăzut în bugetul pe acest an va fi distribuită salariatilor, „conform prevederilor art.153 din CCM (din economia realizată la fondul de salarii, estimată în ultimul trimestru al anului, se va constitui un fond pentru armonizarea salariilor angajaţilor cu salarii mici), această acţiune urmând a fi realizată în luna decembrie”.

Compania estimează totodată pentru acest an un profit brut de 186,4 milioane lei, după trei ani consecutivi de pierderi.

Producătorul de energie estimează venituri totale de 4,3 miliarde lei în acest an, în creştere cu 15% faţă de bugetul aprobat, respectiv cu suma de 563,77 milioane lei, arată proiecţia privind bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2017.

De asemenea, rezultatul brut creşte cu 184,48 milioane lei, la 186,4 milioane lei, faţă de bugetul aprobat.

Anul trecut, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei. Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei.

În primele nouă luni din acest an, CE Oltenia a produs peste 11 TWh şi aproximativ 17 milioane tone de cărbune.

Producătorul de energie are aproximativ 13.300 de angajaţi.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

Te-ar mai putea interesa și
Nouă scumpire a carburanților, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Nouă scumpire a carburanților, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Azi a avut loc a patra modificare de preț a carburanților în benzinării din aceasă lună. S-a scumpit doar benzina, prețul motorinei a rămas la fel....
Autostrada Transilvania: A fost contestat rezultatul licitației pentru cel mai mare contract, cu Tunelul Meseș
Autostrada Transilvania: A fost contestat rezultatul licitației pentru cel mai mare contract, cu Tunelul Meseș
Italienii de la WeBuild au depus contestație după ce turcii de la Makyol au fost desemnați câștigători ai celui mai ...
Țiriac a primit ultima autorizație de la ANRE pentru un parc fotovoltaic din Prahova, făcut cu finanțare din PNRR
Țiriac a primit ultima autorizație de la ANRE pentru un parc fotovoltaic din Prahova, făcut cu finanțare din PNRR
O firmă controlată de Ion Țiriac a obținut de la Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ultima autorizație ...
Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence, care a investit 60 de milioane de euro în rezidențial: Pe termen lung, avem în vedere dezvoltări în zona centrală și de nord a Capitalei
Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence, care a investit 60 de milioane de euro în rezidențial: Pe termen lung, avem ...
Dezvoltatorul City Garden, deținut de un grup de companii cu capital din Asia și care a investit pe plan local 60 de milioane ...