Hubertus Troska, şeful subsidiarei chineze a Daimler, le-a declarat vineri jurnaliştilor că investiţia face parte din recentul plan al producătorului auto german de a aloca zece miliarde de euro (11,8 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea vehiculelor electrice.
China a stabilit cote stricte pentru vehicule hibride convenţionale, hibride plug-in sau complet electrice, care vor intra în vigoare din 2019. Ţinta ambiţioasă a autorităţilor de la Beijing este vânzarea a două milioane de vehicule electrice până în 2020 şi reducerea livrărilor de motoare pe benzină şi motorină, mai poluante.
Şi Jochem Heizmann, şeful subsidiarei chineze a VW, a anunţat că firma germană va investi până în 2025 aproximativ zece miliarde de euro (11,8 miliarde de dolari) pentru a dezvolta şi produce vehicule electrice în China.
Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) se aşteaptă ca în 2017 livrările să urce cu 5%, faţă de un avans de 13,7% în 2016, ca rezultat al majorării taxelor. Anul trecut, autorităţile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxa de 10% la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, pentru a stimula vânzările pe piaţa chineză. În ianuarie, taxa a fost majorată de la 5% la 7,5%, iar în ianuarie 2018 ar urma să ajungă la 10%.
Şi grupul american Ford a anunţat recent că intenţionează ca, până în 2025, aproximativ 70% dintre vehiculele sale vândute în China să fie hibride convenţionale, hibride plug-in sau complet electrice.
La începutul anului viitor, Ford va lansa sedanul Mondeo Energi, primul său model hibrid produs local, împreună cu partenerul chinez Changan.
China este cea mai mare piaţă auto din lume, înaintea SUA.
În România, Daimler are două unităţi de producţie de componente auto, în Cugir şi Sebeş.