Digi Mobil şi Huawei au atins viteze de 1,5 Gbps pe reţeaua mobilă, în laborator

Digi Mobil şi Huawei au atins o viteză de 1,5 Gbps pentru download în reţeaua mobilă, în condiţii de laborator, prin agregarea a cinci frecvenţe wireless şi utilizarea unui terminal special.
Economica.net - vin, 17 nov. 2017, 11:41
Digi Mobil şi Huawei au atins viteze de 1,5 Gbps pe reţeaua mobilă, în laborator

„S-au folosit experimental 100 Mhz de spectru radio și astfel s-a atins viteza record de transfer de 1.52 Gbps, iar utilizând doar 80 MHz din spectrul Digi Mobil, s-au atins 1.2 Gbps. Totodată, au fost utilizate cele mai avansate tehnologii mobile 4.5G: agregare de spectru de rang 5, modulație radio 256 QAM, 4×4 MIMO. Dispozitivul de test s-a bazat pe un chipset Huawei HiSilicon Hi1381”, se arată într-un comunicat al RCS & RDS. HiSilicon este divizia care dezvoltă şi produce chipset-uri pentru dispozitive mobile a grupului Huawei.

„Astfel, RCS & RDS continuă tradiția de deschizător de drumuri, începută exact acum 4 ani cu vitezele de 1 Gbps pentru serviciile fixe prin fibră optică, disponibile atât pentru uzul personal al clienților, cât și pentru mediul de afaceri. La baza premierei de 1Gbps a stat rețeaua națională de GPON, dezvoltată și cu tehnologie furnizată de Huawei”, notează compania în comunicat.

Digi se alătură astfel concurenţilor de pe piaţa telefoniei mobile, Orange, Vodafone şi Telekom, care publică periodic teste practice sau experimente în laborator menite să demonstreze performnaţa reţelelor mobile.

După ce smartphone-urile au devenit accesibile şi larg răspândite, acoperirea şi performanţa serviciillor de date mobile au devenit cele mai importante caracteristici care diferenţiază ofertele operatorilor de telefonie mobilă, şi implicit au intrat în prim-planul campaniilor de marketing.

Cei patru operatori mari de telefonie mobilă au anunţat deja planuri pentru dezvoltarea reţelelor mobile bazate pe standardul 5G, care ar trebui să fie disponibile comercial începând din 2020.

„Succesul acestui test demonstrează că, atunci când tehnologia dispozitivelor mobile va evolua suficient pentru a permite astfel de viteze de transfer de date pe scară largă, rețeaua Digi Mobil va fi pregatită să ofere clienților săi experiența 4,5G completă, respectiv o largime de bandă mult mai mare. Aceasta este prioritatea noastră: investiția constantă în acoperirea rețelei și creșterea calității serviciilor. Testarea permanentă de noi soluții și creșterea constantă a vitezei de acces au ca obiectiv deschiderea posibilității pentru clienții noștri să utilizeze aplicațiile prezente sau viitoare în condiții optime, fără restricții și la cele mai accesibile prețuri”, a declarat, ]n comunicat, Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS & RDS.

„Inovarea este în firea noastră, a echipei Huawei; de acceea avem curajul și puterea de a susține succesul industriei de telecomunicații din România. Vom continua colaborarea și vom aduce servicii noi în ajutorul românilor prin puterea tehnologiei pe care o producem”, a spus Kevin Liu, CEO Huawei România.

Te-ar mai putea interesa și
Gigantul Bosch, cu peste 10.000 de angajaţi în România, anunță concedierea a mai bine de 5.000 de angajaţi la nivel mondial – Reuters
Gigantul Bosch, cu peste 10.000 de angajaţi în România, anunță concedierea a mai bine de 5.000 de angajaţi la nivel ...
Gigantul german din domeniul ingineriei Robert Bosch a anunţat că intenţionează să concedieze până la 5.500 de angajaţi, un nou indiciu al dificultăţilor din industria auto germană,......
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ţărilor dezvoltate în combaterea schimbărilor climatice
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ...
Preşedinţia azeră a COP29 a propus stabilirea contribuţiei ţărilor dezvoltate la finanţarea combaterii schimbărilor ...
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, la Budapesta, că era important ca vineri să se ajungă ...
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR, firma energetică de stat din Azerbaidjan, este în negocieri cu potenţiali cumpărători pentru vânzarea participaţiilor ...