PayU România: Black Friday 2017 a generat plăţi cu cardul de 160 de milioane lei, în creştere cu 50%

Ediţia 2017 a evenimentului Black Friday a generat peste 264.000 de tranzacţii online în valoare totală de peste 160 de milioane de lei, cu aproximativ 50% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor companiei de procesare plăţi online PayU România.
Economica.net - vin, 24 nov. 2017, 15:12
PayU România: Black Friday 2017 a generat plăţi cu cardul de 160 de milioane lei, în creştere cu 50%

‘Peste 70% din valoarea totală a tranzacţiilor online a fost înregistrată în ziua de vineri, 17 noiembrie. Doar în această zi s-au realizat cu 40% mai multe tranzacţii decât anul trecut, ceea ce dovedeşte că evenimentul Black Friday creşte spectaculos de la an la an. Cel mai surprinzător trend remarcat pentru prima oară pe piaţa plăţilor online este plata cu un singur click: românii s-au pregătit pentru Black Friday şi şi-au înregistrat datele de card dinainte pentru a plăti rapid şi în siguranţă cu un singur click. În prima parte a zilei de 17 noiembrie, 8 din 10 cumpărători plăteau online printr-un singur click’, a declarat Marius Costin, country manager PayU România.

Minutul de aur de Black Friday 2017 a fost înregistrat între 7:03-7:04, când recordul a fost de 922 de tranzacţii pe minut, cu 84% mai mult decât anul trecut.

Valoarea medie a coşului de cumpărături a ajuns la peste 600 de lei.

În sistemul PayU România, 3 din 10 cumpărători online au plătit folosind un card cu rate fără dobândă.

‘Black Friday este un eveniment din ce în ce mai matur. Dacă în alţi ani vorbeam în principal de achiziţii din impuls, anul acesta cumpărătorii online s-au pregătit, au verificat categoriile de produse de care sunt interesaţi şi reducerile de care beneficiază, fiind dispuşi să investească mai mult pentru produsele preferate atâta timp cât au avut la dispoziţie plata în rate. Valoarea medie a coşului de cumpărături achitat cu un card cu rate a fost de 913 lei, cu 75% mai mult decât valoarea medie a unui coş de cumpărături plătit prin alte metode de plată’,a spus Marius Costin.

Produsele din categoria IT&C rămân în topul preferinţelor cumpărătorilor online de Black Friday, urmate de produsele din categoria fashion, mobilier, decoraţiuni, jucării, cărţi, produse alimentare, produse cosmetice, vinuri.

Cea mai mare tranzacţie online a fost de 37.400 lei, realizată în jurul orei 18.00. Cumpărătorul a achiziţionat o maşină. Pe locurile se află tranzacţii de peste 36.000 lei, respectiv de peste 35.000 lei, ambele pentru bijuterii.

În platforma PayU au fost înregistrate plăţi din 70 de ţări. În top 5 ţări cu cele mai mari comenzi au fost Arabia Saudită (coş mediu 3.374 lei), Pakistan (coş mediu 1.776 lei), Cipru (coş mediu 766 lei), România (coş mediu 590 lei), Rusia (coş mediu 581 lei).

‘Magazinele online din România au demonstrat că sunt pregătite să susţină evenimentul Black Friday şi ne bucurăm că nu au înregistrat probleme. Dacă sunt gata să livreze de Black Friday în ţări precum Arabia Saudită sau Pakistan cred că a venit momentul să ia în calcul serios extinderea business-ului în afara graniţelor ţării. PayU le stă la dispoziţie prin PayU Hub, o platformă globală prin care au acces la 2,3 miliarde de consumatori şi peste 300 de metode de plată locale, cu o singură integrare’, a adăugat Marius Costin.

Printre retailerii din portofoliul PayU care au participat la ediţia Black Friday de anul acesta se numără eMAG, FashionDays, PC Garage, Altex, Elefant, Flanco, Jysk, Kika, Vivre, F64, Carrefour, iStyle.

PayU este un furnizor global de servicii de plată pentru companii. Compania este lider pe pieţele din Europa Centrală şi de Est şi procesează tranzacţii pentru comercianţi precum Allegro, AmRest, Avon, Blue Air, Makro, Orange, PKP Intercity, Play, Showroom.pl, TUi, Virgin Mobile.

În România, PayU lucrează cu parteneri precum Telekom, BlueAir, Paravion, eMag, UPC, Elefant.ro, Altex, Flori de Lux, Magnolia, NN Asigurări, Allianz Direct, Eventim.ro, Decathlon, Fashion Days şi alţii.

La nivel global, PayU Group operează în 17 ţări pe patru continente pentru sute de mii de comercianţi şi este deţinut de Naspers, o companie multinaţională originară din Africa de Sud, cu operaţiuni în media şi servicii online.

Te-ar mai putea interesa și
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între Uniunea Europeană și Mercosur
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) solicită autorităţilor române blocarea semnării tratatului comercial dintre Uniunea Europeană şi ţările Mecursor, argumentând că acesta va......
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva semnării acordului comercial dintre UE și Mercosur
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva ...
Fermierii polonezi au blocat sâmbătă un important punct de trecere a frontierei cu Ucraina pentru a protesta împotriva ...
Investițiile străine directe în Bulgaria au scăzut cu peste 63% în primele nouă luni din 2024
Investițiile străine directe în Bulgaria au scăzut cu peste 63% în primele nouă luni din 2024
Investiţiile străine directe (FDI) în Bulgaria au înregistrat în primele nouă luni din 2024 un flux pozitiv net de ...
Beijingul a eliminat temporar vizele pentru românii care călătoresc în China
Beijingul a eliminat temporar vizele pentru românii care călătoresc în China
Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă aprecierea faţă de decizia autorităţilor chineze de a excepta, în perioada ...