8 reguli de la SeoPower.ro pentru a domina motoarele de cautare cu site-ul tau

Optimizarea unui site nu a fost, nu este si nu va fi o munca usoara. Optimizarea SEO necesita eforturi sustinute, ambitie, perseverenta si dorinta de a-ti duce site-ul pe cele mai bune pozitii din paginile motoarelor de cautare.
Economica.net - vin, 08 dec. 2017, 15:31
8 reguli de la SeoPower.ro pentru a domina motoarele de cautare cu site-ul tau

La fel ca orice alta activitate importanta, activitatea de SEO este guvernata de anumite reguli, reguli pe care specialistii de la seopower.ro, site-ul care ofera unele dintre cele mai bune solutii in domeniu, le aplica cu succes de foarte mult timp, iar rezultatele nu se lasa asteptate.

Regula 1 – intotdeauna lucreaza pentru a obtine increderea Google

Daca doriti sa reusiti in SEO, aveti nevoie de increderea Google. Acest lucru a fost adevarat de ani de zile, dar prea multi oameni ignora acest principiu calauzitor. Cu toate acestea, intrebarea care rezulta este cum poti face Google sa aiba incredere in tine? In mod evident, nu este usor. Sa ne gandim la orice relatie aici pentru un moment. Cum are cineva incredere in altcineva in aceasta lume?

Exista o multime de dimensiuni ale increderii Google, dar pentru a lua un scenariu din lumea reala, sa examinam pe scurt situatia unei noi afaceri ce consta in deschiderea unui magazin. Sa spunem doar pentru o clipa ca aceasta afacere noua are nevoie de capital de lucru, iar fondatorul intra intr-o banca pentru o intalnire cu managerul bancii.

Fiind o afacere noua, aceasta companie se va confrunta, in mod natural, cu unele prejudecati. Cum se pot astepta ca banca sa le dea un imprumut pentru afacerea lor cand firma noua nu are un istoric? Pentru a porni si a dezvolta afacerea, ea are nevoie de capital, dar pentru a obtine acel capital, trebuie sa fi fost in afaceri de ceva timp, cu o experienta dovedita.

Aceasta este aceeasi dilema cu care se va confrunta orice site sau domeniu nou format pe internet. Daca Google tocmai a aflat despre dvs., indiferent cand ati inregistrat pentru prima data acest nume de domeniu, acesta va va privi suspect. Nu va avea incredere in tine, deci nu vei avea un loc inalt, indiferent de strategia pe care incerci sa o aplici.

Aceasta este cea mai mare bariera pentru intrarea in SEO, dar exista o justificare pentru aceasta „nebunie” a motorului de cautare si o mare parte din ea are de a face cu acele personaje nesabuite care au fost atat de dornice sa incalce regulile. Astazi, Google stie despre toate schemele tale, asa ca nu te obosi cu ele daca vrei sa-ti construiesti increderea.

Regula 2 – varsta este intotdeauna mai importanta decat frumusetea

Varsta site-ului dvs. este mai importanta decat frumusetea sa. Nu conteaza cat de bine arata site-ul dvs., ceea ce Google cauta cu adevarat este consecventa link-urilor in timp. Cat timp? Vorbim de ani de zile aici. Chiar daca aveti un profil de link-uri sanatos si site-ul dvs. arata uimitor, se incarca rapid si este usor de navigat, nu va avea aceleasi rezultate fara ajutorul varstei.

Ce vreau sa spun cand vorbesc despre varsta? Vorbesc despre varsta indexata a site-ului dvs., despre continutul acestuia si despre link-urile care indica catre el. Este o combinatie a tuturor acestor factori care se refera la varsta. Care este viteza link-urilor create in timp? Cat de mult continut de inalta calitate se leaga de site-ul dvs. si cu ce frecventa?

Indiferent daca invatati optimizare SEO in 2017 sau in orice alt an, este important sa retineti ca algoritmii Google intotdeauna inregistreaza, analizeaza si judeca orice comportament legat de site-ul dvs., de link-urile sale, de continut si asa mai departe. Daca depuneti foarte mult efort timp de o luna sau doua, iar apoi abandonati complet site-ul dvs., nu va veti ajuta eforturile, le veti impiedica.

Acest lucru are legatura atat cu prospetimea continutului, cat si cu varsta indexata a site-ului. Daca Google a aflat recent despre site-ul dvs. in ultimii 2 ani, dar nu ati dezvoltat un profil de link-uri sanatos, tot nu veti avea increderea Google. Amintiti-va, increderea este prima regula. Construirea increderii vine insa prin varsta.

Ganditi-va la unul dintre cei mai vechi prieteni pe care ii cunoasteti de peste zece ani si ca aveti incredere in el cu viata voastra. Ai avut incredere in acea persoana in ziua in care v-ati intalnit? Ce zici de cateva luni dupa aceea? Ce zici de un an dupa aceea? Increderea se dezvolta incet si vine odata cu varsta. Tineti cont de acest lucru si nu va descurajati pe termen scurt.

Regula 3 – Calitatea este un atu in fata cantitatii de fiecare data

Cand vine vorba despre optimizare site, cel mai important atu este calitatea si nu cantitatea, de fiecare data. Nu va concentrati pe a face un lucru de multe ori, ci mai degraba concentrati-va pe a face acel lucru intr-un mod corect de suficiente ori. De exemplu, nu va ingrijorati atat de mult despre publicarea unei anumite cantitati de continut in fiecare zi; mai bine faceti-va griji legate de publicarea unui continut de calitate in fiecare saptamana. Despre asta ii pasa lui Google – calitate.

Cand a lansat algoritmul Panda, Google a urmarit obtinerea calitatii prin experienta utilizatorului. Cel mai important lucru a fost cautarea unor experiente de calitate slaba a utilizatorilor sau a unor site-uri care au fost pur si simplu menite sa acumuleze trafic si apoi, prin intermediul unor mijloace inselatoare, sa isi convinga vizitatorii sa cumpere un produs sau serviciu printr-un link afiliat ori sa ii bombardeze cu reclame.

Google nu a fost prea multumit de asta. Nu a fost fericit atunci si cu siguranta nu va fi multumit de acest lucru in 2017 si nici dupa aceea. De fapt, pe masura ce mediul online imbatraneste, scopul companiei Google este de a spori calitatea generala nu numai a motorului de cautare, ci si a tuturor informatiilor de pe web. S-au elaborat inteligent aceste reguli si factorii de clasificare pentru a se asigura ca in timp calitatea creste.

Indiferent de tipul de strategie de SEO pe care doriti sa o utilizati, indiferent de tipul de eforturi de construire a link-urilor pe care doriti sa le depuneti, asigurati-va ca este vorba despre calitate, nu despre cantitate. Nu utilizati software de generare a link-urilor, spinnere de articole sau orice altceva de genul acesta, daca sunteti serios in legatura cu obtinerea oricarui nivel respectabil pe SERP.

Depuneti eforturi si investiti timp pentru a creste calitatea peste cantitate.

Regula 4 – Continutul va prima intotdeauna

Continutul de baza al unui site va fi prima intotdeauna. In cazul in care continutul scade, la fel se intampla si cu clasamentele SERP. Obiectivul companiei Google de a furniza cele mai relevante rezultate intr-un mod cat mai rapid posibil are multe de-a face cu oferirea celui mai bun continut posibil. Daca continutul nu este bun, cum poate fi relevant?

Retineti ca majoritatea persoanelor se bazeaza automat pe Google, stiind ca primul rezultat va fi probabil cel mai bun rezultat. In schimb, toata lumea doreste acel prim loc in rezultatele cautarii, dar pur si simplu nu il veti obtine daca continutul dvs. nu este suficient de bun. Adevarul este ca un continut valoros este distribuit foarte des. Toata lumea vrea sa impartaseasca ceva care ofera o valoare reala. Asa ca investiti timpul in continut, pentru ca asta conteaza.

Da, si alti factori conteaza. Dar fara continut valoros puteti uita de sansele de a va clasifica in top. Nu vorbim aici doar despre crearea unui continut ancora pe site-ul dvs. De asemenea, vorbim despre a construi un continut important, care face trimitere catre continutul extraordinar de pe site-ul dvs. – aceasta procedura fiind cunoscuta si sub numele de marketing de continut.

In mod clar, pentru a reusi cu marketingul de continut, trebuie sa oferiti o cantitate enorma de valoare. Trebuie sa ajuti cu adevarat oamenii sa gaseasca raspunsul la o intrebare sau sa inteleaga un subiect. Nu poti face asta daca sari peste continut. Continutul valoros poate sa vina intr-o serie de forme, dar vorbim in primul rand despre continutul scris aici.

Continutul bun, atunci cand este creat asa cum trebuie, va poate propulsa in SERP, dar numai daca ramaneti consecvent. Nu poti oferi un continut valoros o saptamana, continut modest in saptamana viitoare, apoi sa nu pui nimic pentru cateva saptamani si sa te astepti la crestere.

Regula 5 – Indiferent de ceea ce ati auzit, dimensiunea chiar conteaza

Unul dintre lucrurile cu care Google s-a luptat pe web este acel ceva numit continut superficial. Continutul superficial este continut „fara prea multa carne pe oase”. Nu numai ca este scurt pe lungime, dar are o valoare scurta din cauza acesteia. Nu va puteti astepta sa aduceti o valoare mare atunci cand scrieti un articol de 500 de cuvinte. Chiar si atunci cand scrieti un articol cu mai putin de 1.000 de cuvinte, este greu sa concurezi impotriva celor care livreaza mult mai mult decat atat.

Un studiu specific privind clasamentele Google a determinat ca toate articolele din topul primei pagini au peste 2 000 de cuvinte.

Scopul nu este acela de a scrie doar 2.000 de cuvinte de continut la neinteligibil. Da, marimea conteaza, dar si calitatea ce vine o data cu acea marime. Ea trebuie sa fie bine scrisa si nu poate merge pe tangente. Continutul trebuie sa fie focalizat. Scrierea unui continut substantial, bine focalizat, poate fi dificila chiar si pentru scriitorii experimentati.

Exista o diferenta enorma intre a fi un mare scriitor si a fi un mare scriitor SEO. Aceasta din urma calitate o cere pe prima ca o conditie preliminara, dar este o calitate mult mai dezvoltata. Sigur ca proza ta trebuie sa fie direct la subiect. Dar, daca sunteti serios in ceea ce priveste optimizarea SEO in cele mai mici detalii, continutul trebuie de asemenea sa fie adaptat in mod specific pentru un anumit subiect sau cuvant cheie.

Regula 6 – Cuvinte cheie, cuvinte cheie, cuvinte cheie, dar nu exagera

Promovarea SEO de calitate in 2017 are atat de mult de-a face cu cuvintele cheie, dar totodata, atat de putin. Google doreste continut facut pentru oameni. Dar, de asemenea, trebuie sa adaptati continutul pentru motoarele de cautare precum Google. Distinctia de aici este insa foarte dificila si este foarte usor sa depasim linia dintre cele doua aspecte.

Ceea ce se intampla adesea este faptul ca oamenii aglomereaza cuvinte cheie intr-un efort de a creste. Acest lucru declanseaza algoritmul Google Penguin, care poate decima inregistrarile pe SERP.

Nu vreti asta. Ceea ce doriti nu sunt numai cuvinte cheie cu potrivire exacta in articol, ci si cuvintele cheie Latent Semantic Indexing (LSI).

Algoritmul Hummingbird de la Google foloseste LSI ca modalitate de a determina asemanarile dintre cuvinte si fraze. Deci, ceva de genul „cele mai bune diete pentru pierderea rapida a greutatii” ar fi similar semantic cu „dieta de top in scadere in greutate care functioneaza rapid”. Cuvintele cheie LSI sunt cuvinte cheie relevante si similare care fac scrisul mai organic in natura sa.

Scopul vostru? Asigurati-va ca aveti continutul centrat pe cuvinte cheie, dar nu accentuati cuvintele cheie in mod exact si repetat. Utilizati un raport de 70 pana la 80% LSI la 30 pana la 20% din cuvintele cheie cu potrivire exacta. Ceea ce doriti este continutul dvs. sa sune natural si organic si sa nu forteze cuvinte cheie. Dar doriti, de asemenea, sa va asigurati ca expresii similare la cuvantul cheie primar apar de mai multe ori.

Da, poate fi dificil de facut. Dar cu practica vine perfectiunea. Cu peste 200 de factori implicati in algoritmii principali ai Google, este usor sa va simtiti coplesiti. Dar daca ramaneti la crearea unui continut calitativ care ofera o cantitate enorma de valoare si este, de asemenea, suficient de lung pentru a transmite cu claritate scopul sau raspunsul la intrebarile pe care oamenii le cauta, veti castiga jocul cu pozitionarea, in timp. Nu peste noapte. IN TIMP.

Regula 7 – Imbunatatiti-va aspectele legate de tehnologia mobila

Astazi, daca site-ul dvs. nu are un design mobil si este extrem de dificil sa navigati sau sa incarcati continutul pe dispozitivele mobile, este ca si cum v-ati impusca singuri in picior. Cautarile pe telefonul mobil depasesc in prezent numarul de cautari pe desktop, iar Google se concentreaza in mod agresiv pe mobil.

De fapt, este atat de concentrat pe mobil incat a ajutat la lansarea proiectului Accelerated Mobile Pages (AMP) in mainstream. Ceea ce veti observa pe majoritatea dispozitivelor mobile este o mica eticheta care spune ca „AMP” inseamna ca postul respecta specificatiile AMP.

Acest lucru este similar cu servicul push de la Facebook in ceea ce priveste articolele instant. Ceea ce ar trebui sa spuna toate acestea este importanta unui design mobil pentru a va asigura ca site-ul dvs. este compatibil cu un numar de platforme care includ desktop, tableta si bineinteles, mobil. Selectati o tema sau dezvoltati un design care va functiona perfect pe orice dispozitiv si platforma.

Prin construirea unui design mobil, priviti in viitor, asigurandu-va ca va conformati dorintelor companiei Google. Aceste dorinte sunt ancorate in realitate, deoarece dispozitivele mobile au devenit atat de importante in viata noastra, incat pur si simplu nu puteti ignora utilitatea mobila atunci cand va ganditi la SEO, mai ales atunci cand vorbim despre SEO pentru viitor.

Regula 8 – Locatia, locatia, locatia (a link-urilor dvs., desigur)

In domeniul imobiliar, se spune ca locatia este cea mai importanta. Ei bine, atunci cand este vorba despre SEO, locatia este importanta atunci cand vorbim de link-urile dvs., desigur. Vreti oameni care fac trimiteri catre voi din intreaga lume, dar doriti de asemenea sa va asigurati ca un continut relevant si de inalta calitate este legat de dvs., mai degraba decat materiale de calitate scazuta.

Sunt extrem de importante site-urile din care provin acele link-uri. De exemplu, un link de la Agerpres este mult mai valoros decat mii de link-uri de calitate scazuta, mai ales atunci cand aceasta legatura provine din continut relevant. Asta nu inseamna ca ai nevoie de un link de la Agerpres intr-o campanie de advertoriale pentru a excela cu SEO, dar cu siguranta nu doare sa gasesti domenii de autoritate care se vor lega cu tine. Crearea unui profil sanatos de link-uri este un lucru dificil. Daca va concentrati eforturile pe un continut calitativ, aceste link-uri vor veni in mod natural in timp. S-ar putea sa dureze foarte mult, dar in cele din urma vor veni. Cu toate acestea, veti vrea, de asemenea, sa ajutati la accelerarea lucrurilor daca doriti sa faceti progrese mai rapide.

Concentrati-va pe continut, dar concentrati-va si pe link-uri. Nu link-uri de calitate scazuta; link-uri cu autoritate crescuta, provenite din continut calitativ. Nu e usor. Deloc. Daca ar fi, toti ar face-o. Da, va fi o durere de cap masiva si o cantitate imensa de munca, dar merita foarte mult atunci cand cantitati aproape nelimitate de trafic organic va vor inunda site-ul de-a lungul timpului.

Te-ar mai putea interesa și
UE și China sunt aproape de a ajunge la un acord cu privire la taxele impuse importurilor de mașini electrice chinezești în blocul comunitar
UE și China sunt aproape de a ajunge la un acord cu privire la taxele impuse importurilor de mașini electrice chinezești ...
Uniunea Europeană şi China se apropie de o soluţie privind taxele vamale suplimentare la importurile de vehicule electrice chineze în blocul comunitar, a declarat Bernd Lange (foto),......
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul controlat în regiunea rusă Kursk, după contraatacul forțelor ruse
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul controlat în regiunea rusă Kursk, după contraatacul forțelor ruse
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul din regiunea rusă Kursk pe care l-a cucerit în urma unei ofensive surpriză ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între Uniunea Europeană și Mercosur
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) solicită autorităţilor române blocarea semnării tratatului comercial ...
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva semnării acordului comercial dintre UE și Mercosur
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva ...
Fermierii polonezi au blocat sâmbătă un important punct de trecere a frontierei cu Ucraina pentru a protesta împotriva ...