Proiectul, care ar urma să fie finalizat în 2021, este menit să conecteze la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale 216.750 gospodării din 510 sate, care vor folosi pentru încălzire gaze în loc de cărbune, a informat AIIB.
În urma implementării proiectului, emisiile anuale de dioxid de carbon vor fi reduse cu 595.700 tone.
Angajamentul Chinei de a-şi reduce dependenţa de cărbune va schimba vieţile oamenilor şi va îmbunătăţi mediul înconjurător.
‘De aceea investim într-un astfel de proiect’, a afirmat preşedintele AIIB, Jin Liqun.
Acesta a reafirmat angajamentul AIIB privind sprijinirea statelor membre în vederea îndeplinirii obiectivelor acestora privind clima şi dezvoltarea, în special angajamentele conform Acordului de la Paris privind clima, semnat în 2015 de 195 de ţări pentru reducerea încălzirii globale.
În mai, AIIB a aprobat cererile pentru ca şapte noi state să se alăture acestei instituţii înfiinţate de China, astfel că numărul total al membrilor AIIB a ajuns la 77. Cele şapte ţări ale căror candidaturi au fost aprobate sunt: România, Bahrein, Bolivia, Chile, Cipru, Grecia şi Samoa.
‘Acum avem 77 de state membre. Până la sfârşitul anului, ne aşteptăm să ajungem la aproximativ 85, inclusiv Hong Kong’, a declarat atunci preşedintele AIIB.
Cu un capital autorizat de 100 de miliarde de dolari, Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) intenţionează să stimuleze investiţiile în infrastructurile de transport, energie şi telecomunicaţii din întreaga lume.
AIIB este văzută drept un rival pentru Banca Mondială şi Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB), instituţii financiare dominate de statele occidentale.