Câtă şcoală au miniştrii guvernului Ungureanu

Un absolvent a 2 facultăţi din cadrul unei universităţi americane din topul celor mai bune din lume, 3 miniştri şi vicepremierul - licenţiaţi la Babeş-Bolyai, 3 miniştri - licenţiaţi în Drept la Universitatea Bucureşti şi 4 miniştri - absolvenţi ai Colegiului Naţional de Apărare.
Economica.net - mie, 08 feb. 2012, 13:43
Câtă şcoală au miniştrii guvernului Ungureanu

Bogdan Drăgoi a absolvit 2 facultăţi dintr-o universitate din primele 150 cele mai bune universităţi din lume. Este vorba de Tufts University, care în 2011 s-a situat în primele 150 de universităţi la nivel mondial, în cel mai reprezentativ clasament internaţional din domeniu (realizat de Universitatea Jiao Tong din Shanghai).

Marko Bela, Cătălin Baba, Kelemen Hunor
au absolvit facultăţi de sub cupola Universităţii Babeş-Bolyai. Laszlo Borbely este doctorand al aceleiaşi universităţi iar Lucian Bode a obţinut masteratul aici.

Gabriel Oprea, Răzvan Mustea, Claudia Boghicevici, Lucian Bode au absolvit Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti.

Cătălin Predoiu, Gabriel Oprea şi Cristian Diaconescu
au absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

Doi miniştri – absolvenţi de medicină veterinară de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, din Cluj: Cătălin Baba şi Kelemen Hunor.

Iată, detaliat, ce studii au absolvit membrii cabinetului Ungureanu

Vicepremierul Marko Bela a absolvit în 1974 cursurile Facultăţii de Filologie, secţia maghiară-franceză, a Universităţii Babeş-Bolyai.


Leonard Orban
, ministrul Afacerilor Europene, a absolvit în 1986 Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii din Braşov, iar în 1992 a absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.


Lucian Bode, ministrul Economiei
, a absolvit în 1998 Facultatea de Electrotehnică şi Informatică, specializarea inginer electromecanic, din cadrul Universităţii din Oradea. În 2009, a urmat un program de perfecţionare în domeniul relaţiilor internaţionale, la Institutul Diplomatic Român. În 2011, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare. Tot în 2011, a obţinut o diplomă de master în „Managementul Securităţii în Societatea Contemporană”, de la Facultatea de Istorie şi Filozofie, a Universităţii Babeş-Bolyai.

Gabriel Berca, ministrul Administraţiei şi Internelor, a absolvit în 1994 Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.
În 2007, a obţinut o diplomă de master în „Management şi Legislaţie”, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (din Iaşi).
Berca a mai urmat în 2005 şi 2006 cursuri de specializare la Institutul Naţional de Administraţie şi la Şcoala Naţională de Administraţie din Paris.

Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a absolvit în 2004 Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul Universităţii Ecologice (universitate particulară acreditată) şi în 2008, a obţinut un master în ecoturism şi protecţia mediului, de la aceeaşi universitate.

Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor, a absolvit în 2004 European College of Liberal Arts din Berlin, şi în 2005 a absolvit Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

Stelian Fuia, ministrul Agriculturii, a obţinut diploma de inginer în 1993, de la Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti. În 1999, a obţinut doctoratul în „management şi marketing în agricultură”, de la aceeaşi universitate.
Fuia a absolvit în 2005 un Executive MBA de la Universitatea Preston din SUA.
Stelian Fuia a mai urmat cursuri de specializare în management şi marketing la 3 instituţii de învăţământ superior americane: Purdue University, Harvard University şi Kellog University.


Cătălin Baba, ministrul Educaţiei,
a obţinut în 1995 licenţa în medicină veterinară, de la Facultatea de Medicină Veterinară, a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj.
În 1997, a obţinut licenţa în ştiinţe politice, de la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii Babeş-Bolyai.
În 2002, Cătălin Baba a obţinut doctoratul de la aceeaşi facultate.

Răzvan Mustea, ministrul Comunicaţiilor, a absolvit în 2001 Facultatea de Relaţii Comerciale şi Financiar – Bancare Interne şi Internaţionale, din cadrul Universităţii Româno-Americane, din Bucureşti.
În 2007, a obţinut doctoratul în economie, specializarea management, la Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE). Titlul tezei de doctorat – „Fundamentarea deciziei de achiziţie şi Finanţare în leasing”.
Mustea a mai absolvit şi Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti, în 2006.
La capitolul studii postuniversitare, Răzvan Mustea a mai urmat cursuri de relaţii economice internaţionale şi de managementul administraţiei publice locale la ASE, în 2002 şi 2004.
În 2008, a urmat 2 cursuri postuniversitare în private banking şi financial markets & instruments, la Checz Financial Academy.

Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu, din Arad, şi Facultatea de Ştiințe Umaniste, Politice și Administrative – Relații internaționale și Studii europene, din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiș” Arad (universitate particulară acreditată).
Boghicevici are 4 diplome de master de la 3 facultăţi, dintre care 2 particulare: Vasile Goldiş şi Titu Maiorescu.
2003: diplomă de master de la universitatea Vasile Goldiş din Arad (universitate particulară acreditată), Facultatea de Stiințe Economice – “Managementul financiar, juridic și contabil al firmei”.
2004: diplomă de master de la universitatea  particulară antemenţionată, Facultatea de Drept “Drept administrativ și statutul funcționarului public”.
Tot în 2004: diplomă de master de la universitatea Aurel Vlaicu, Facultatea de Drept “Management și finanțare în administrația publică”.
În 2010: diplomă de master la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti, în Relaţii internaţionale şi diplomaţie.
Tot în 2010, a obţinut un doctorat de la Universitatea de Vest din Timişoara, cu teza “Finanțarea externă a serviciilor publice specializate de protecția copilului”. În acelaşi an, ministrul Muncii a absolvit şi Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti.

Bogdan Drăgoi, ministrul Finanţelor, a absolvit în 2002 două specializări ale Universităţii Tufts, Fletcher din Boston, SUA. Este vorba de Relaţii Internaţionale şi de Economie, ambele absolvite cu Magna cum Laudae.


Kelemen Hunor, ministrul Culturii,
a absolvit medicina veterinară în 1993, la  Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, din Cluj. În 1998, a absolvit Facultatea de filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai.

Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a absolvit în 1977 Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.
A mai urmat studii postuniversitare la ASE, în 1985, şi la universitatea din Salzburg, în 1991.
Ministrul este doctorand al Universităţii Babeş-Bolyai.


Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii
, a obţinut în 1996 doctoratul în medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti, cu teza  „Estimarea fracţiunii evitabile a mortalităţii infantile pe populaţia născuţilor vii din judeţul Bihor”.
Ministrul este medic primar pediatru, medic specialist sănătate publică şi management şi medic specialist oncologie.
Lista completă a cursurilor de perfecţionare pe care le-a urmat ministrul de resort, aici.


Cristian Diaconescu, ministrul Afacerilor Externe,
a absolvit în 1983 Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti. Diaconescu este doctor în dreptul comerţului internaţional, de la ASE.

Gabriel Oprea, ministrul Apărării, este doctor în drept, de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.
Oprea a absolvit în 1990 Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti. În 1997, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei,
a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, în 1991.
În 2004, obţine doctoratul în drept comercial, cu Summa Cum Laudae, la aceeşi facultate.

Te-ar mai putea interesa și
UE și China sunt aproape de a ajunge la un acord cu privire la taxele impuse importurilor de mașini electrice chinezești în blocul comunitar
UE și China sunt aproape de a ajunge la un acord cu privire la taxele impuse importurilor de mașini electrice chinezești ...
Uniunea Europeană şi China se apropie de o soluţie privind taxele vamale suplimentare la importurile de vehicule electrice chineze în blocul comunitar, a declarat Bernd Lange (foto),......
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul controlat în regiunea rusă Kursk, după contraatacul forțelor ruse
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul controlat în regiunea rusă Kursk, după contraatacul forțelor ruse
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul din regiunea rusă Kursk pe care l-a cucerit în urma unei ofensive surpriză ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între Uniunea Europeană și Mercosur
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) solicită autorităţilor române blocarea semnării tratatului comercial ...
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva semnării acordului comercial dintre UE și Mercosur
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva ...
Fermierii polonezi au blocat sâmbătă un important punct de trecere a frontierei cu Ucraina pentru a protesta împotriva ...