Fondul Proprietatea renunţă la procesul intentat Poştei Române

Fondul Proprietatea a renunţat la acţiunea în instanţă îndreptată împotriva Companiei Naţionale Poşta Română, care contestase schimbarea ultimilor trei membri din Consiliul de Administraţie al companiei, numiţi conform legislaţiei privind guvernanţă corporativă, a anunţat, luni, compania. 
Economica.net - lun, 08 ian. 2018, 15:48
Fondul Proprietatea renunţă la procesul intentat Poştei Române

‘Contestarea în instanţă din partea Fondului Proprietatea fusese depusă la Tribunalul Bucureşti, atât pe cale de ordonanţă preşedinţială, cât şi pe cale de proces civil. La data de 23 noiembrie 2017, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Poştei Române, în primă instanţă, prin respingerea ca nefondată a pretenţiilor reclamantei (Fondul Proprietatea). La data de 6 decembrie 2017, Poşta Română înregistra un alt câştig de cauză în judecarea ordananţei preşedinţiale când, un alt complet de judecată a respins, în primă instanţă, cererile acţionarului minoritar cu privire la invalidarea Hotărârii AGA prin care sunt revocaţi din funcţie trei membri din CA-ul companiei’, se menţionează în comunicatul Poştei Române remis luni AGERPRES.

Fondul Proprietatea (FP) a dat în judecată compania ‘Poşta Română’, în luna octombrie, pentru că schimbase trei membri ai Consiliului de Administraţie, dar CNPR a câştigat în instanţă procesul cu acţionarul său minoritar.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale sublinia într-un comunicat din 13 decembrie că Fondul contestase schimbarea membrilor CA, deşi niciunul dintre cei înlocuiţi nu era din partea Fondului.

De asemenea, reprezentanţii ministerului de resort au afirmat atunci că Fondul Proprietatea obstrucţionează capitalizarea Poştei Române, singura alternativă înaintată de către acţionarul minoritar pentru salvarea operatorului naţional poştal fiind declararea insolvenţei companiei.

Potrivit sursei citate, în bugetul de stat a fost alocată suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, ca aport al statului, proporţional cu cota de participare deţinută, iar ceilalţi acţionari pot participa la majorarea capitalului social proporţional cu propria cotă de participare.

‘Suntem foarte hotărâţi să apărăm interesul statului în companiile pe care le deţinem. Nu voi permite nicio neglijenţă din partea managementului companiilor din subordinea MCSI, neglijenţă care se poate transforma în avantaj pentru competiţie’, declara pe 13 decembrie ministrul Comunicaţiilor Lucian Şova.

La rândul său, directorul general interimar al companiei, Elena Petraşcu, a menţionat că instituţia se află în plin proces de revizuire a necesităţilor de dotare, adaptate realităţilor concrete şi bazate pe pachetul de produse cu care Poşta Română a intrat pe piaţă.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea, în proporţie de 25%.

Compania are în jur de 25.000 de salariaţi şi deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Te-ar mai putea interesa și
ING Bank a finanțat cu 5 milioane de lei compania Dendrio, parte din grupul Bittnet
ING Bank a finanțat cu 5 milioane de lei compania Dendrio, parte din grupul Bittnet
ING Bank România susține dezvoltarea companiei Dendrio, parte a grupului Bittnet, cu o linie de credit de 5 milioane de lei, pentru finanțarea capitalului de lucru și a activității curente,......
Victoria lui Trump ar putea da o dublă lovitură economiei Ungariei
Victoria lui Trump ar putea da o dublă lovitură economiei Ungariei
Victoria lui Donald Trump ar putea fi un avantaj politic pentru premierul ungar Viktor Orban dar când vine vorba de economie, ...
China susține creșterea cu 35% a vânzărilor mondiale de mașini electrice din octombrie. Chiar și Europa a înregistrat creștere
China susține creșterea cu 35% a vânzărilor mondiale de mașini electrice din octombrie. Chiar și Europa a înregistrat ...
Un studiu realizat de compania de cercetări de piață Rho Motion arată că vânzările mondiale de vehicule complet electrice ...
Asociația Prosumatorilor cere introducerea proiectului de Lege a prosumatorului pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor
Asociația Prosumatorilor cere introducerea proiectului de Lege a prosumatorului pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor
Prosumatorii solicită introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a Legii prosumatorului, care ar avea un impact ...