Top firme de taxi din Bucureşti după afaceri. Câţi bani fac Speed, Pelicanul, Cristaxi, Meridian sau Cobălcescu

Cele mai mari 10 companii de taximetrie din Bucureşti au afaceri anuale de peste 70 de milioane de lei (15 milioane de euro), iar pentru unele firme activitatea de dispecerat este cel puţin la fel de bănoasă precum operaţiunile efective de transporturi cu taxiuri. Topul nu aduce prea multe surprize, iar din el lipsesc maşinile cu licenţe în localităţile limitrofe.
Economica.net - mie, 14 feb. 2018, 22:00
Top firme de taxi din Bucureşti după afaceri. Câţi bani fac Speed, Pelicanul, Cristaxi, Meridian sau Cobălcescu

Pe lângă activitatea propriu-zisă de transporturi cu taxiuri, companiile de taximetrie pot câştiga bani din activităţi de dispecerat – fiecare taximetrist este obligat prin lege să se arondeze la un dispecerat autorizat de Primărie – dar şi din afaceri precum publicitate cu bannere pe taxiuri, garaj sau leasing auto.

În Capitală sunt emise peste 10.000 de autorizaţii de taxi, potrivit datelor disponibile pe portalul Primăriei Municipiului Bucureşti, centralizate la 19 ianuarie 2018. Lista dispeceratelor autorizate, situaţie centralizată la nivelul lunii aprilie 2017, cuprinde aproximativ 30 de firme şi companii cu autorizaţii valabile.

Topul este condus de grupul Speed Taxi, controlat de Andrei Gafiţa, cu afaceri totale de peste 15 milioane de lei. Speed şi-a separat, din 2016, activităţile de transport cu taxiuri de cele de dispecerat.

Compania Speed Taxi SRL, care gestionează activitatea de transport a grupului, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 8 milioane de lei şi un profit net de 548.152 lei.

Compania de Taximetrie Speed Taxi SRL, firma de dispecerat a grupului Speed, a avut în acelaşi an afaceri de 7,16 milioane lei şi un profit net de 1,52 milioane lei.

Astfel, activitatea de transport este mai puţin profitabilă decât cea de dispecerat pentru Speed Taxi, pe fondul cheltuielilor mai mari presupuse de întreţinerea maşinilor şi numărul mai mare de angajaţi – firma de transporturi are peste 100 de angajaţi, faţă de aproximativ 30 în cazul dispeceratului.

Datele sunt publice şi au fost culese de ECONOMICA.NET cu ajutorul portalului Ministerului Finanţelor şi platformei Termene.ro. Cifrele sunt valabile pe anul 2016, în condiţiile în care multe firme încă nu şi-au definitivat situaţiile financiare pe trimestrul al patrulea din 2017.

Menţionăm în continuare compania Auto Cobălcescu, a omului de afaceri Eugen Stănculescu, care are activităţi de dealer auto, dealer auto second hand, taximetrie, service, atelier, garaj şi magazin de piese auto. Cobălcescu este unul dintre cele mai vechi branduri pe piaţa de taximetrie din Bucureşti. Compania are o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei, iar reprezentanţii Auto Cobălcescu au precizat, la solicitarea ECONOMICA.NET, că activitatea de taxi şi dispecerat aduce 2,1 milioane de lei.

Cristaxi Service, unde acţionar majoritar este Ciprian Porumb, a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri de 12,6 milioane de lei şi un profit net de 33.208 lei. Şi Cristaxi a făcut primul pas spre separarea activităţii de traport cu taxiuri de cea de dispecerat: Cristaxi Dispecerat SRL a fost înregistrată în 2016.

Meridian Taxi SRL, deţinută de Călin şi Gheorghiţă Bultoc, a avut afaceri de 9,67 milioane lei în anul analizat, şi un profit net de 225.424 lei. Compania lucrează şi pe firma Meridian Taxi Plus, cu afaceri de 575.446 lei în 2016.

Grupul Ro-Stef Trading SRL a încheiat anul 2016 cu afaceri de 12,47 milioane de lei şi un profit de 204.436 lei.

Taxi Pelicanul, încorporat în Bucureşti pe firma Pelicanul Grup Taxi SRL, controlată de Mihai şi Oana Ghişa, avut în 2016 afaceri de 4,75 milioane lei şi o pierdere de 166.583 lei.

Sprint Taxi, sau Sprint 2001 Import-Export SRL, unde acţionar majoritar este Niculae Anton, a avut în anul analizat o cifră de afaceri de 4,37 milioane lei, cu un profit net de 7.424 lei.

Bageti Star SRL, deţinută de acelaşi Andrei Gafiţa de la Speed, a încheiat anul 2016 cu afaceri de 3,33 milioane de lei şi o pierdere de 815.595 lei.

Taxi Real, controlată de George Ştefan Costin, a avut afaceri de 2,8 milioane de lei în anul 2016 şi o pierdere de 677.683 lei.

Compania Taxi Total, controlată de Alexandru şi Alina Vezureanu, a înregistrat în anul analizat afaceride 2,64 milioane de lei şi un profit net de 25.429 lei

Taxi Apolodor, unde acţionar majoritar este Vasile Vladuta, a avut în 2016 afaceri de 1,15 milioane lei şi un profit net de 31,204 lei.

Te-ar mai putea interesa și
România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria
România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia......
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele ...
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise ...
Autostrada Bucureștiului A0: Prima zonă cu asfalt de uzură pe lotul 3 Nord, al chinezilor
Autostrada Bucureștiului A0: Prima zonă cu asfalt de uzură pe lotul 3 Nord, al chinezilor
Antreprenorul China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) a început lucrările de așternere a stratului de ...