Zilele trecute, Holzindustrie Schweighofer a refuzat un astfel de transport după ce sistemul Timflow a emis o alertă privind livrare acestuia. Locul de origine declarat în documentele însoţitoare nu coincidea cu datele înregistrate în sistemul Timflow şi prin urmare livrarea a fost respinsă, iar materialul lemnos a fost refuzat.
„În prima instanta facem o verificare suplimentara sa vedem daca nu cumva sunt erori sau lucruri care sunt in afara posibilitatilor aplicatiei de a fi verificate, iar daca documentele pe care le primim si dovezile pe care le avem nu sunt suficiente, atunci anunţăm autoritatile si furnizorul este exclus din lista de achiziţii. Este angajamentul noastru faţa de clientii nostri, fata de partenerii nostri de a fi transparenti, de a pune la dispozitie toate informatiile pe care le avem, de a arata ca lemnul care ajunge si este procesat in unitatile noastre este absolut legal”, a spus Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer, potrivit România TV.
Deşi sistemul Timflow şi-a demonstrat eficienţa în cazul celor de la Schweighofer care monitorizează permanent livrările propriilor furnizori, cea mai mare parte a transporturilor de buştean nu se bucură de acelaşi tratament. Ultimele date arată că România produce în jur de 18 milioane de tone de buştean pe an, iar austriecii achiziţioneză de pe piaţa autohtonă aproximativ 5 la sută.