Numărul companiilor care acordă tichete cadou de 8 Martie, emise de Up România, a crescut cu 45% în 2017

Numărul companiilor care acordă salariaţilor tichete cadou de 8 Martie, emise de Up România, a crescut cu 45% în 2017, comparativ cu nivelul din 2016, iar valoarea totală a tichetelor cadou Up România, comandate de angajatori, a crescut cu 38% în 2017 faţă de 2016. 
Economica.net - mar, 20 feb. 2018, 11:27
Numărul companiilor care acordă tichete cadou de 8 Martie, emise de Up România, a crescut cu 45% în 2017

Peste 70% dintre companii aleg să ofere tichete cadou angajaţilor cu ocazia unor evenimente importante din viaţa acestora, potrivit datelor interne ale Up România, jucător de top pe piaţa românească a tichetelor valorice.

“Acest procent mare de creștere arată, o dată în plus, că avantajele sistemului de tichete valorice, respectiv a celor cu destinația de cadou pentru ocazii speciale, sunt considerabile și luate în calcul de angajatori. Faptul că din ce în ce mai multe companii optează pentru acest instrument de fidelizare a angajaților dovedește atât dorința companiilor de a-și arăta recunoștința față de salariați, cât și utilitatea acordării tichetelor cadou, în astfel de ocazii“, este de părere Elena Pap, Director General la Up România.

Avantaje fiscale pentru companii și salariați

Oferirea tichetelor cadou reprezintă o serie de avantaje financiare și pentru companii, acestea fiind supuse reglementărilor din Codul Fiscal, în vigoare din 1 ianuarie 2016. Astfel, cu ocazia zilei de 8 Martie, companiile pot acorda tichete cadou angajatelor, iar valorile aferente acestora sunt neimpozabile și scutite de contribuții în cuantum de până la 150 de lei de persoană.

De asemenea, tichetele cadou beneficiază de deductibilitate la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.
Noile reglementări ale Codul Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu au impact asupra acestor avantaje ale tichetelor cadou.

În cazul în care se acordă tichete cu o valoare mai mare de 150 de lei, la diferența dintre 150 de lei și valoarea tichetelor cadou se aplică, conform Codului Fiscal, impozitul pe venit de 10% și contribuțiile sociale obligatorii: CAS: 25%, CASS: 10% și contribuție asiguratorie pentru muncă: 2,25%.

Up România a fost înființată în anul 2002 și deservește peste 20.000 de clienți și 700.000 de beneficiari. Portofoliul său de produse include tichete de masă pe suport de hârtie și carduri de masă Chèque Déjeuner, tichete cadou Cadhoc, vouchere de vacanţă Chèque Vacances, tichete sociale Chèque de Services, tichete sociale pentru grădiniță, tichete de creșă Chèque Bébé.

Te-ar mai putea interesa și
Transportul public din Belgrad va fi gratuit din 1 ianuarie 2025
Transportul public din Belgrad va fi gratuit din 1 ianuarie 2025
Transportul public în Belgrad va fi gratuit începând cu 1 ianuarie 2025, a anunţat miercuri primarul capitalei Serbiei, Aleksandar Sapic, o premieră în Europa pentru un oraş cu peste un milion......
Trump: Canada poate deveni al 51-lea stat al SUA
Trump: Canada poate deveni al 51-lea stat al SUA
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a evocat din nou miercuri, pe reţelele sociale, ideea de a face din Canada al 51-lea ...
Guvernul vrea ca România să reînceapă să producă uraniu
Guvernul vrea ca România să reînceapă să producă uraniu
Guvernul a aprobat, miercuri, concesionarea către Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. a unor terenuri în suprafaţă ...
Polonia va adăuga firme de media și telecomunicații pe lista companiilor de importanță strategică
Polonia va adăuga firme de media și telecomunicații pe lista companiilor de importanță strategică
Polonia a decis să includă mai multe firme din media şi telecomunicaţii pe lista companiilor de importanţă strategică, ...