PIF Industrial şi Dedeman fac parte din acelaşi grup de companii. PIF Industrial are ca obiect de activitate acordarea de consultanţă pentru afaceri şi management, în timp ce obiectul de activitate al Dedeman îl reprezintă comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit, în magazine specializate.
Cemacon este producător de cărămizi, ţigle şi alte produse pentru construcţii din argilă arsă, iar Cemacon Real Estate are ca obiect de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la întreprinderile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.
Proprietarii Dedeman intenţionează preluarea a 55,5% din Cemacon, la un preţ de 55 de bani pe acţiune, prin PIF Industrial, conform ofertei publice de preluare obligatorie, publicate în februarie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
‘Oferta publică de preluare are drept obiect achiziţionarea unui număr de până la 63.273.445 acţiuni aflate în circulaţie şi care nu se află în posesia ofertantului, reprezentând 55,508% din capitalul social al emitentului. În cazul în care toţi ceilalţi acţionari vor subscrie în cadrul ofertei publice de preluare obligatorie, Ofertantul va deţine 100% din capitalul social al emitentului. Înainte de iniţierea ofertei, ofertantul, împreună cu grupul de persoane care acţionează concertat, deţin 50.716.773 acţiuni al emitentului, ceea ce reprezintă 44,492% din capitalul social şi drepturile de vot ale acestuia’, se menţionează în document.