Cu cât întârzie contestaţiile depuse de Mercedes şi Karsan livrarea celor 400 de noi autobuze pentru Bucureşti

După ce edilul-şef al Capitalei Gabriela Firea a anunţat că turcii de la Otokar au câştigat licitaţia pentru "cea mai importantă achiziţie publică realizată de o autoritate locală din România", Mercedes şi turcii de la Karsan au depus contestaţii. Acestea vor întârzia procedura de achiziţie a celor 400 de autobuze noi pentru Bucureşti cu cel puţin o lună, conform estimărilor Economica.net în baza informaţiilor de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).
Economica.net - Dum, 18 mart. 2018, 20:55
Cu cât întârzie contestaţiile depuse de Mercedes şi Karsan livrarea celor 400 de noi autobuze pentru Bucureşti

„În urma organizării de către Municipiul Bucureşti a procedurii de licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului de achiziţie a 400 autobuze urbane, la sediul C.N.S.C. au fost formulate contestaţii la rezultatul procedurii de către Karsan Otomotiv şi Mercedes Benz România”, a spus pentru Economica.net Silviu Cristian Popa, preşedintele CNSC.

Acesta a menţionat că soluţionarea unei contestaţii formulată la C.N.S.C. de către un operator economic se face în termenul prevăzut de art. 24, alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 101/2016.

„Consiliul soluţionează pe fond contestaţia în termen de 20 de zile de la data primirii dosarului achiziţiei publice, al achiziţiei sectoriale sau al concesiunii, respectiv în termen de 10 zile în situaţia incidenţei unei excepţii care împiedică analiza pe fond a contestaţiei”; „în cazuri temeinic justificate, termenul de soluţionare a contestaţiei poate fi prelungit cu 10 zile, prelungirea fiind comunicată autorităţii contractante”, a explicat şeful CNSC.

Acesta a adăugat că pentru a se asigura pronunţarea unei soluţii unitare, „în fiecare etapă, contestaţiile formulate în cadrul aceleiaşi proceduri sunt conexate”.

Soluţia pronunţată de către CNSC va putea fi însă atacată la Curtea de Apel Bucureşti, caz în care procedura achiziţiei celor 400 de autobuze noi pentru Capitală se va lungi şi mai mult.

Miercuri, 14 martie, au fost înregistrate la CNSC contestaţiile depuse de Mercedes – Benz România şi turcii de la Karsan.

VEZI aici ce contestă cele două companii.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat pe 19 februarie că turcii de la Otokar au câştigat licitaţia organizată de către Primăria Municipiului Bucureşti pentru achiziţia a 400 de autobuze.

„Am finalizat cea mai importantă achiziţie publică derulată de o autoritate locală din România. Bucureştiul va avea 400 de autobuze moderne, la standarde europene”, spunea atunci edilul-şef.

Valoarea contractului este de circa 100 de milioane de euro, mai spunea atunci Firea, care anunţa că urma o perioadă în care agenţii economici pot contesta rezultatul licitaţiei.

Primăria Bucureşti a primit patru oferte în cadrul licitaţiei privind achiziţionarea a 400 de autobuze urbane Euro 6 pentru transportul public în Capitală.

Cele patru oferte au fost depuse de:

– KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S
– MAN TRUCK&BUS AG
– MERCEDES BENZ ROMANIA SRL
– OTOKAR EUROPE

Conform caietului de sarcini, cele 400 de autobuze trebuie să aibă podea total coborâtă, 320 dintre acestea fiind din gama de 12 metri lungime, având trei uşi duble, 50 de autobuze din gama de 10 metri lungime, cu două uşi duble şi 30 de autobuze din gama de 18 metri cu patru uşi duble.

Noile mijloace de transport în comun vor fi dotate cu un sistem performant de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat, un sistem wi-fi de conectare gratuită şi sisteme de informare a călătorilor. Noile autobuze vor beneficia şi de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, precum rampă mecanică pentru persoanele care se deplasează cu cărucior şi difuzoare externe pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.

O altă facilitate importantă pe care o vor avea noile mijloace de transport în comun va fi un sistem de comunicare performant, conectat în timp real cu instituţiile de intervenţie, Salvare, Pompieri, Jandarmerie, pentru un timp de reacţie foarte scurt în cazul unor incidente, dar şi comunicarea cu dispeceratul pentru transmiterea datelor legate de comerţul electronic de titluri de călătorie.

Autobuzele vor fi dotate şi cu sisteme de supraveghere video.

Mijloacele de transport în comun trebuie să fie fabricate de acelaşi producător, trebuie să fie omologate de către Registrul Auto Român, iar ofertantul trebuie să pună la dispoziţie poliţa RCA pentru toate, valabilă cel puţin şase luni.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate pentru posturile de miniștri
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că noul Executiv care este pe cale să se formeze va fi "un guvern pe patru ani". El nu a dorit să ofere punctual detalii despre lista miniştrilor pe......
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka, care au deschis primele magazine în luna iunie, la București, continuă expansiunea pe plan local ...
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declinat propunerea de a candida la președinție.
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea ...