Prin intermediul societăţii noi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea deocamdată să finalizeze proiecte cu grad mare de execuţie, abandonate de către constructori.
Primul proiect care ar putea fi derulat de firma de construcţii a CNAIR este Centura Sucevei, realizată în proporţie de 85%.
Şefii de la Drumuri iau în considerare ca firma proprie să execute şi lucrări de construcţie de autostrăzi. Astfel, Antrepriza de Construcţii ar putea prelua două proiecte de autostrăzi, dacă firmele de construcţii care au câştigat contractele nu revin pe şantier şi abandonează lucrările, spun sursele noastre.
Şi fostul şef de la Drumuri, Cătălin Homor, voia să finalizeze în regie proprie lucrările la Centura Sucevei.
Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei au început în anul 2008 şi ar fi trebuit să fie finalizate în anul 2012.
Varianta de ocolire a Sucevei are aproape 13 de kilometri, iar pe traseu sunt 16 poduri şi 48 de podeţe, investiţia fiind de circa 46,5 milioane de euro. Deşi au trecut aproape opt ani de la începerea investiţiei, numeroase scandaluri, neasigurarea finanţării sau rezilierea contractului iniţial au făcut ca investiţia să nu fie terminată nici până în momentul de faţă.
Singurul tronson finalizat este cel de la intersecţia cu DN 17 (în Şcheia) şi până la intersecţia cu DN 2 (la Pătrăuţi), cu o lungime de 5,5 kilometri. Primele două tronsoane, cu o lungime totală de 7,285 kilometri, sunt în conservare, însă pe aproape tot traseul se poate vedea faptul că au apărut deja fisuri în carosabil, din cauza alunecărilor de teren.
După groapa din autostrada Sibiu-Orăştie, Compania de Drumuri voia să deschidă noi şantiere în regie proprie în toată ţara. Practic, fiecare regională a companiei urma să implementeze câte un proiect, cu personal propriu, fără să mai încheie contracte cu firmele de construcţii.
Şi Primăria Capitalei a înfiinţat 22 de societăţi comerciale proprii, sub mandatul actualului edil-şef Gabriela Firea.