Programul „Înscrieri timpurii” poate creşte numărul turiştilor din R.Moldova pe litoral la 7.000

Numărul turiştilor moldoveni care îşi petrec vacanţa pe litoralul românesc va creşte de la sub 2.000 la peste 7.000 de persoane în această vară, după ce programul "Înscrieri timpurii" al turoperatorilor români este valabil, din acest an, şi pentru Republica Moldova.
Economica.net - joi, 09 feb. 2012, 21:15

„Toate tarifele pentru turiştii români, practicate de agenţiile şi hotelurile româneşti, toate promoţiile şi programele de reduceri, inclusiv cele de înscrieri timpurii, vor fi accesibile din acest an şi pentru turiştii din Republica Moldova”, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele ANAT, Corina Martin.

Prin programul „Înscrieri timpurii”, turiştii care vor să meargă în vacanţe în ţară în perioada mai-septembrie, dar pe care le achită integral în lunile februarie şi martie, beneficiază de reduceri de până la 30% din partea agenţiilor de turism.

Anul trecut au ajuns în vacanţe în România circa 20.000 de turişti moldoveni, dintre care 15.000 doar în perioada 2-15 ianuarie, când moldovenii au sărbătorit Crăciunul şi Revelionul pe stil vechi, a spus Sevastian Botnari, preşedintele ANAT Republica Moldova.

Dintre aceştia, mai puţin de 2.000 au mers pe litoral.

„România a fost atractivă pentru turiştii moldoveni până prin anul 2000, când aceştia au început să descopere alte destinaţii, cu infrastructură mai bună. Anul trecut, de exemplu, în Bulgaria au mers circa 40.000 de turişti moldoveni, majoritatea dintre ei alegând destinaţia litoral”, a spus Botnari.

El a precizat că Bulgaria oferă de mulţi ani pachete de tip „înscrieri timpurii” pentru turiştii moldoveni şi că îşi face multă reclamă pe piaţă.

„O influenţă negativă asupra fluxului de turişti spre România a avut-o şi închiderea, în urmă cu câţiva ani, a biroului de turism al României la Chişinău. Dar odată cu programul de înscrieri timpurii pentru România, estimăm că numărul de turişti moldoveni pe litoral va creşte şi va depăşi în acest an 7.000”, a afirmat şeful asociaţiei agenţiilor din Republica Moldova.

Acesta a mai spus că în perioada 2-15 ianuarie 2012, staţiunile montane din România au fost vizitate de 17.000 de turişti moldoveni, care au cheltuit în medie 200 de euro pe pachetul turistic şi pe masă, distracţie şi suveniruri.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Soldul creditului neguvernamental a ajuns în noiembrie la valoarea de 418,1 miliarde de lei
BNR: Soldul creditului neguvernamental a ajuns în noiembrie la valoarea de 418,1 miliarde de lei
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în noiembrie 2024 cu 0,5% faţă de luna anterioară (0,1% în termeni reali), până la nivelul de 418,154 de miliarde......
Salariile bugetarilor au crescut cu 6 miliarde de euro în acest an, în România. La ce sumă imensă s-a ajuns, ca să se impună înghețarea pentru tot anul 2025
Salariile bugetarilor au crescut cu 6 miliarde de euro în acest an, în România. La ce sumă imensă s-a ajuns, ca să ...
Cheltuielile de personal ale statului al crescut în anul 2024 cu 32 de miliarde de lei, și au ajuns la 164 de miliarde ...
Statele Unite impun sancțiuni împotriva miliardarului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul de facto al Georgiei
Statele Unite impun sancțiuni împotriva miliardarului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul de facto al Georgiei
Departamentul de Stat american a anunţat vineri sancţiuni împotriva oligarhului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul ...
INGHA: Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creștere în următoarele zile, până la 4.900 mc/s
INGHA: Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creștere în următoarele zile, până la 4.900 mc/s
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în următoarele zile până la valoarea ...